Oreo & chocoladefudge boterkoekrepen

OhMyFoodness recept: Oreo & chocoladefudge boterkoekrepen

Sabine Koning (31) staat al tien jaar aan het roer van OhMyFoodness, een blog over koken en reizen. Van roomboter en suikertaarten wordt ze diep gelukkig. “Als je los durft te gaan in de keuken, kan eten zó leuk zijn.” Hier vind je haar recept voor oreo & chocoladefudge boterkoekrepen.

Oreo & chocoladefudge boterkoekrepen

Sabine: “Het populairste recept in mijn allereerste Guilty Pleasures Kookboek moet denk ik wel de chocoladefudgetaart zijn. Dat is een zachte, méga machtige chocoladetaart die iedereen kan maken en die in no-time op tafel staat. Ik móést van mezelf iets doen met dat recept en kwam uiteindelijk uit op deze enorme guilty pleasure. De zachte fudgelaag combineerde ik met Oreo’s en boterkoek. Machtiger kan bijna niet, maar oh jongens, dit is zo lekker.”

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld Bereidingstijd: 2 uur 40 min

Ingrediënten (16 blokjes)

Voor de bodem:

  • 1 rol Oreo’s (154 g)
  • 50 g roomboter

Voor de boterkoek:

  • 250 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 200 g kristalsuiker
  • 250 g bloem
  • snuf zout

Voor de chocoladefudge:

  • 30 g roomboter
  • 225 g pure chocolade
  • 1 blik gecondenseerde melk (400 g)
  • snufje zout

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een vierkante bakvorm van 20x20cm goed in. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier. 

Stap 2: Maak de bodem. Smelt de boter en maal de Oreo’s fijn in een foodprocessor. Voeg de koekkruimels toe aan de gesmolten boter en roer goed door. Stort de bodemmix in de botervorm. Verdeel de mix gelijkmatig over de bodem van de boterkoekvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.

Stap 3: Meng voor de boterkoek de boter goed met de suiker. Gebruik hier bij voorkeur een elektrische mixer voor. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en mix rustig door tot een stevig deeg. Verdeel het boterkoekdeeg over de Oreobodem; zorg voor een evenredige laag.

Stap 4: Bak de boterkoek in het midden van de oven in 20 minuten gaar. Laat de koek helemaal afkoelen.

Stap 5: Maak ondertussen de chocoladefudge door de boter en de chocolade samen in een steelpannetje te smelten. Voeg de gecondenseerde melk en een snuf zout toe en roer het geheel goed door tot een egale massa.

Stap 6: Stort de chocoladefudge op de boterkoek in de bakvorm. Zet de bakvorm minimaal 2 uur in de koelkast zodat de fudge kan opstijven. Snijd daarna de boterkoek in blokjes.

Benieuwd naar de leefstijl van Sabine Koning? Je vindt deze in het oktober-nummer van Santé. Kans maken op haar kookboek? Doe dan mee aan de winactie.

Recept & beeld:  Oh My Foodness – de lekkerste comfortfoodrecepten (Fontaine Uitgevers)