mosterblad eten

6 redenen om mosterdblad te eten

Niet alleen de zaadjes van de mosterdplant kun je eten, de bladeren zijn ook lekker en gezond.

1. Mosterdblad is een groente

Het blad van de mosterdplant is geen specerij, maar een groente die je mag meetellen bij je groente-inname. Eet de bladeren als sla of kook ze. Ze doen het ook goed in een soep.

2. Het bevat gezonde mineralen

Mosterdsla bevat seleen, fosfor, mangaan en magnesium. Deze mineralen zorgen voor sterke botten, ondersteunen je weerstand en stimuleren je spijsvertering.

3. Mosterdblad bevordert je eetlust

De mineralen in de mosterdplant zorgen voor een sneller metabolisme. De blaadjes zorgen dus dat je eten beter wordt verteerd en voedingsstoffen worden omzet in energie.

4. Er zit tryptofaan in

Tryptofaan speelt onder andere een belangrijke rol bij de aanmaak van serotonine. Een stof die invloed heeft op je stemming, hoeveel zin je hebt in seks, en hoe goed je kunt slapen.

5. Onmisbaar als smaakmaker

De uitspraak ‘dat komt als mosterd na de maaltijd’ gaat over iets dat nu eigenlijk geen nut meer heeft, of dat iets te laat kwam. Een stille verwijzing naar het feit dat mosterd voor velen onmisbaar is in de keuken om gerechten op smaak te brengen.

6. Er zitten vitaminen in

En dan vooral vitamine K. Vitamine K is nodig om bloed te laten stollen, zodat het bloeden van bijvoorbeeld een wond(je) sneller stopt.

Santé april 2016  | Tekst: Loes van de Mosselaar | Beeld: Shutterstock

Gerelateerde artikelen