Chili Sin Carne Met Zoete Aardappel En Aubergine

Lekker zonder vlees: chili sin carne met zoete aardappel en aubergine

De Tex Mex keuken leent zich uitstekend voor vegetarische gerechten! Deze chili sin carne met zoete aardappel is vol van smaak en zit bomvol lekkere groenten. Een perfect gerecht voor de Nationale Week zonder Vlees!

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g zoete aardappelen
  • 200 g aubergine
  • 1,5 rode paprika
  • 200 g mais
  • 1 rode chilipeper
  • 200 g zwarte bonen, afgegoten en afgespoeld
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200 ml water
  • 1 zakje Santa Maria Chili Con Carne Seasoning Mix
  • zure room
  • 30 g verse koriander
  • 1 zak Santa Maria Nacho Chips

Bereidingswijze

  1. Verwarm een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Pel de rode ui en snijd deze in blokjes. Snijd de zoete aardappel, aubergine en paprika in kleine blokjes.
  3. Doe de olie, ui, knoflook en zoete aardappel in de pan en laat ongeveer 3 minuten sudderen.
  4. Voeg aubergine, paprika, chilipeper, tomatenblokjes, de chili con carne kruidenmix en water toe. 
  5. Laat ongeveer 20 minuten sudderen tot alle groenten zacht zijn.
  6. Voeg de zwarte bonen en mais toe en laat nog 5 minuten sudderen.
  7. Dien op met zure room, verse koriander en nacho chips.

Recept en beeld: Santa Maria

Tip van de redactie

vega
Klik hier
Sante 03 2024
De nieuwe Santé ligt nu in de winkel
Abonneren
Digitaal lezen
Los kopen

Gerelateerde artikelen