Hoe rijp eet jij je banaan?

Hoe rijp eet jij je banaan?

Groen, geel, met vlekjes of overrijp? Alles heeft zijn voordeel.

Groen
Groene bananen bevatten meer vezels en minder suikers dan rijpe bananen. Nadeel: ze kunnen je een opgeblazen of pijnlijke buik bezorgen.

Egaal geel
Een gele banaan is wat zoeter dan een groene banaan en bevat ook wat meer suikers. Gele bananen zitten vol kalium (een mineraal dat zorgt vor goede bloeddruk, spierwerking en hartslag) en mangaan (een spoorelement dat helpt bij de vorming van botten en bindweefsel).

Geel met bruine vlekjes
Als een banaan verder rijpt, stijgt het aantal antioxidanten. De bruine, rijpere delen zijn daarnaast makkelijker verteerbaar voor je lichaam.

Zacht en bruin
Toegegeven: bruine bananen zien er misschien niet het lekkerst uit, ze zijn wel op hun zoetst. Dit komt doordat het suikergehalte zijn piek heeft bereikt. Ook is het aantal antioxidanten verder gestegen. Twijfel je of je een banaan nog moet eten? Je kunt hem altijd gebruiken om een bananenbrood te bakken. Hoe zoeter de bananen, hoe zoeter je banenenbrood.

Bron: Archief | Beeld: Shutterstock