Margriet Spijksma

Het eetdagboek van Margriet Spijksma

Margriets Spijksma, personal soultrainer, spreker en auteur vertelt in het maart-nummer van Santé uitgebreid over haar leefstijl. Maar hoe zit het met haar voedingspatroon? We nemen een kijkje in haar eetdagboek.

“Koken is voor mij geen big thing, het is geen passie. Mijn geluk is dat mijn schoonmoeder vaak eten komt brengen. Ik let niet heel erg op mijn voeding, maar snoep zelden. Chips en toastjes pak ik vrijwel nooit. Een heel stuk taart kan ik meestal ook niet op. Vijftien, twintig jaar geleden was ik juist onverzadigbaar. Ik was een echte zoetekauw en kende geen grens. De extra kilo’s voelden emotioneel als een beschermende ‘jas’, dat heb ik nu niet meer nodig.”

Eetdagboek

Ontbijt

“Ik begin de dag met water en vitaminetabletten. Daarna drink ik thee en eet ik een bak Griekse yoghurt met muesli, frambozen, blauwe bessen, twee kiwi’s – daardoor heb ik nooit meer ontstoken tandvlees – en een banaan.”

Lunch

“Ik eet drie of vier boterhammen. Bijna altijd met pindakaas. Soms met honing erop, lekkerder is er niet. Voor de afwisseling neem ik ook weleens kipfilet of kaas. Als ik met een vriendin lunch, neem ik meestal een salade geitenkaas. Daar ben ik dol op.”

Avondeten

“Ik heb de luxe dat ik vrijwel nooit hoef te koken. Mijn lieve schoonmoeder houdt van koken en brengt vaak eten. Nasi, Hollandse pot of gebakken aardappeltjes met vlees en groente. In het weekend halen we vaak eten. Thaise curry, pizza of tapas. In het weekend drink ik er een wijntje bij. Toetjes en ijs eet ik vrijwel nooit.”

Tussendoor

“Ik werk elke dag tot vier uur en kom dan hongerig thuis. Dan neem ik wat cashewnoten of walnoten of een rijstwafel met iets erop. Soms een snoepje. ’s Ochtends en ’s avonds na het eten drink ik koffie. Verder drink ik veel water. Soms thee of Optimel.”

Meer weten over de leefstijl van Margriet? Lees het in het maart-nummer van Santé dat nu verkrijgbaar is!

Bron: Santé maart 2021, tekst: Belinda Fallaux, beeld: Bart Honingh, visagie: Linda Huiberts

Tip van de redactie

Gerelateerde artikelen