Sue

Het eetdagboek van Kim Sue Palm, bekend van SUE

Ooit was ze HR-manager. Nu verkoopt de Rotterdamse Kim Sue Palm met haar eigen bedrijf SUE huisgemaakte zoetigheden die glutenvrij, vegan en vrij van geraffineerde suikers zijn. Wij vroegen hoe haar eetdagboek eruit ziet.

“Ik was altijd al met gezond eten bezig – ik eet weleens een frietje, maar hou gewoon meer van salade en soep – en had een blog waarop ik gezonde recepten deelde. Omdat ik geen gezondere alternatieven kon vinden voor zoetigheden, besloot ik zelf te gaan experimenteren. Zo begon ik de bites te maken die we nog altijd verkopen: vierkante gebakjes in allerlei smaken. Ik maakte ze voor mezelf en voor vriendinnen en stond er weleens mee op een markt, maar grotere plannen had ik er niet mee. Het was iets wat ik ter ontspanning deed naast mijn werk als HR-manager.

Ik vind het leuk om te bedenken hoe ik iets kan bakken wat nóg lekkerder is dan de normale variant, die vaak vol suiker, melkpoeder en andere ongezonde troep zit. Als het er dan ook nog eens prachtig uitziet, kan ik daar heel blij van worden. Het balletje ging rollen toen ik mijn bites meenam naar de housewarming van een vriendin. De eigenaren van een Rotterdams koffiezaakje waren daar ook. Zij vonden mijn bites lekker en wilden ze graag verkopen in hun zaak. Zo had ik vanuit het niets ineens een verkooppunt.”

Eetdagboek

Naast het proeven van haar SUE-bites, zijn we nieuwsgierig wat Sue de rest van dag eet. Dit is haar eetdagboek:

Ontbijt

“Ik begin de dag met een groot glas water en thee en zuurdesembrood met avocado. Of, als ik in de bakkerij ben, chia-kokospudding.”

Lunch

“De ene keer lunch ik op kantoor, dan weer in onze horecazaak of de bakkerij. Afhankelijk van waar ik ben, neem ik salade, soep of brood met hummus en komkommer.”

Avondeten

“Ik moet een beetje rekening houden met de kinderen: de een houdt meer van rijst, de ander van pasta. Ik maak graag chili sin carne, en pasta met groente en pesto. Of een lekkere saotosoep. Alles zonder vlees.”

Tussendoor

“Op een dag drink ik zo’n drie, vier cappuccino met havermelk en veel gemberthee. Ik snoep weinig. Ik eet tussendoor graag fruit en onze eigen producten. Van onze ‘tiramisue’ krijg ik
geen genoeg.”

Zo begon het

Een aantal jaar geleden was SUE in het nieuws en vertelt ze hoe ze is begonnen:

Bron: Santé december 2020, tekst: Kim van der Meulen, Foto: Bart Honingh, visagie: Linda Huiberts

Gerelateerde artikelen