Kruiden Invriezen 1000x1440

Handige keukentip: zo vries je kruiden in

Steeds weer naar de winkel voor een bakje verse kruiden, dat vervolgens na één keer gebruiken verlept in de koelkast achterblijft… Dat raak je beu. De oplossing is om je kruiden in te vriezen.

Waarom zou je overgebleven soep, lasagne of brood invriezen, maar kruiden niet? Het is dé uitkomst als je maar een beetje peterselie of een paar blaadjes koriander gebruikt voor een recept, en blijft zitten met de rest. Zo blijven ze vers en behouden ze hun smaak. Invriezen kan op meerdere manieren.

Diepvrieszakje en ijsblokvorm

Pluk de kruiden, was ze met ijskoud water, droog ze af en stop ze in een diepvrieszakje. Of hak de geplukte kruiden fijn en stop ze met wat water in een ijsblokjesvorm. Je kunt de kruiden op die manier ongeveer een halfjaar bewaren. Ga je ze gebruiken, gooi de blokjes dan gewoon bevroren in de pan; de kruiden ontdooien is niet nodig. Kamille kun je trouwens beter niet invriezen, en in sommige gevallen (denk aan rozemarijn en tijm) is het voor de smaak beter om ze te drogen dan in te vriezen.

Tip van de redactie

NutriBullet Pro Blender
Nutribullet Ad
Bestel hier