trifle

Favoriete recept: granaatappel trifle

Een feestmaal sluit je af met… juist: een nog feestelijker toetje! Deze trifle (spreek uit: traaifel) met granaatappel is onze favoriet.

GRANAATAPPELTRIFLE

Voor 4 personen BEREIDINGSTIJD 45 minuten AFKOELTIJD 30 minuten

INGREDIËNTEN 3 granaatappels •
150 g bruine suiker • 1⁄2 tl geraspte citroenschil • merg van 1 vanillestokje •
1 kruidnagel • 1⁄2 kaneelstokje • 1 steranijs • 1 el maïzena • 40 g amandelschaafsel • 200 ml slagroom • 1 zakje slagroom- versteviger • 2 el vanillesuiker • 150 g lange vingers (of cake), in stukjes. EXTRA NODIG spuitzak met kartelmondstuk

Zo maak je het klaar

Halveer de granaatappels. Pers de helft uit. Lepel de pitjes uit de andere helften. Houd 13 apart, doe de rest van de pitjes in een sauspan.

Voeg de suiker, citroenschil, vanille- merg en specerijen toe. Schenk er het granaatappelsap en 80 ml water bij. Breng al roerend aan de kook en laat 10-12 minuten op laag vuur sudderen; roer af en toe.

Meng de maïzena met wat koud water tot een papje en roer het door de granaatappelmassa. Laat 2 minuten zachtjes koken tot de compote voldoende is ingedikt. Laat afkoelen.

Rooster het amandel- schaafsel goudbruin in een droge koekenpan. Schud op een bord.

Klop vlak voor serveren de slagroom stijf met de slagroomversteviger en de vanillesuiker. Schep de slagroom in de spuitzak.

Breek de lange vingers in stukjes. Verdeel 13 van de koekjes over 4 dessertcoupes of mooie glazen (inhoud ca. 350 ml). Bedek ze met een 2,5 cm dikke laag slagroom en de helft van de granaatappelcompote.

Leg er de rest van de lange vingers op en bedek met nog zo’n dikke laag slagroom en de rest van de compote. Spuit de resterende slagroom in mooie toefjes bovenop. Bestrooi de trifle met het amandelschaafsel en de apart gehouden granaatappelpitjes.

Recept: Santé december 2022, beeld GettyImages

Tip van de redactie

Panasonic broodbakmachine
Ast 1249241 1.jpg.pub .crop .pc .thumb .640.1200 1
Bestel hier