te veel koffie

Dit nieuwe herfstdrankje wil je echt proberen

Nu we langzaam richting de herfst gaan en ook het weer al herfstachtiger begint te worden, is het tijd om de herfstachtige drankjes weer terug te brengen. En laten wij nu net een nieuwe topper voor in het herfstseizoen te hebben: de pumpkin spice dalgona koffie!

Dalgona koffie

Je hebt deze trend vast meegekregen: in het voorjaar maakten we massaal dalgona koffie, een drankje op basis van melk, oploskoffie, suiker en ijs. Het opgeklopte drankje werd al snel razend populair, en terecht. Tijd dus voor een herfstige variant!

Lees ook: ‘8 tips tegen de eerste signalen van een herfstdip

Pumpkin spice

Je kent vast de bekende pumpkin spice lattes wel. Geheel daarop geinspireerd hebben we nu een receptje voor je voor een pumpkin spice dalgona koffie. Geloof ons, het is super simpel én zo lekker dat je eraan verslaafd gaat raken! Misschien is het wel verstandig om hem decaf te maken…

Zo maak je het:

1. Gebruik twee eetlepels oploskoffie of espresso, twee eetlepels tafelsuiker, een kwart theelepel pompoentaart kruiden en twee eetlepels heet water en doe alles bij elkaar in een kommetje.
2. Mix alle ingrediënten ongeveer 3 tot 4 minuten met een handmixer totdat het mengsel schuimig wordt, vergelijkbaar met de textuur van opgeklopt eiwit. Je kan natuurlijk ook gewoon je spierballen gebruiken, maar hou dan wel rekening met een langere tijd voor het opkloppen.
3. Ben je klaar met opkloppen? Dan kan je ook nog een eetlepel pompoen uit blik (voorbewerkte pompoenpuree) toevoegen voor een extra smaaksensatie! Blend de pompoen er snel doorheen zodat je de luchtige textuur van de koffie niet kwijtraakt.
4. Vul een glas met ijsklontjes en een melksoort naar keuze (bijvoorbeeld havermelk of amandelmelk) en schep het opgeklopte mengsel er bovenop. Doe er een rietje bij en je hebt een heerlijk herfstig drankje!

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen