Week zonder vlees

Dit bespaar je door een week geen vlees te eten

Vandaag start de week zonder vlees. Wat levert een week zonder vlees precies op voor het milieu?

Het milieu wordt steeds meer onderwerp van gesprek. Laatst besteedden we aandacht aan minder single use plastic gebruiken. Door minder plastic te gebruiken dat na gebruik weggegooid wordt, kun je met een kleine handeling een positieve bijdrage leveren aan het milieu.

Deze week dragen we de Week Zonder Vlees een warm hart toe. Duizenden Nederlanders doen mee en verschillende supermarkten en restaurants ondersteunen de acties. Er zijn vleesvervangers in de aanbieding en deelnemende restaurants bieden vegetarische menu’s aan.

Alle beetjes helpen

Het klinkt altijd een beetje als een dooddoener. Maar alle kleine beetjes helpen om een positieve bijdrage aan het milieu te leveren.

Wanneer je als volwassene deze week geen vlees eet, bespaar je:

130 liter water

Deze liters zouden normaal nodig zijn voor irrigatie voor de productie van veevoer, veehouderij en de productie van je dagelijkse portie vlees.

76 kilometer autorijden

Deze uitstoot was nodig geweest voor de productie van veevoer, veehouderij, de verpakking en bereiding van een week aan porties Vles.

770 gram dierenvlees

De gemiddelde vleeseter in Nederland consumeert 110 gram vlees per dag. Een week zonder vlees betekent dat er 770 gram minder vlees wordt geconsumeerd.

Doe jij mee aan de Week Zonder Vlees?

Kijk voor meer informatie op de website. Op Sante.nl zullen we dagelijks een vegetarisch recept delen.

Gerelateerde artikelen