Wat zijn verzadigde vetten?

De beste ingrediënten voor de herfst en winter

Het is om onze voorraadkasten op te frissen! Koud weer vraagt ​​om warmere kleding, maar ook om zwaardere ingrediënten, nieuwe smaken en stevigere texturen. Ontdek onze favoriete en meest essentiële ingrediënten voor de herfst en winter en geef je keuken een broodnodige seizoensmake- over.

Paddenstoelen

Aromatische porcini’s, stevige portobello’s, exotische shiitakes… de herfst is HET seizoen bij uitstek
voor paddenstoelen. Als je de verse niet bij de hand hebt, is er niets eenvoudiger dan gedroogde
paddenstoelen opnieuw te hydrateren en ze toe te voegen aan bouillon en bouillon, stoofschotels en
soepen, risotto’s, pasta’s, geroosterd vlees en gevogelte en een eindeloze reeks gerechten. En
vergeet natuurlijk de ster van de paddenstoelenwereld niet, de aromatische, prikkelende verse
truffel. Perfect om over de eenvoudigste gerechten te raspen, zoals een weekendbrunch-omelet, of
om je favoriete troostmaaltijd uit de kindertijd een volwassen smaak te geven met een recept als
truffelmac & cheese. Voor iets ongelooflijk lekkers (en gemakkelijks), probeer een truffelpolenta,
boordevol verse truffels en vlezige paddenstoelen.

Hertenvlees

Stevig en mager hertenvlees is geweldig om eiwitten, smaak, zonder enig toegevoegd vet te krijgen
(want laten we eerlijk zijn, onze trainingen, zoals de dagen, hebben de neiging om korter te worden
in de herfst). Lam is ideaal voor crockpot- en slowcooker-chilirecepten, overvloedige stoofschotels
boordevol groenten en knollen, en zelfs smakelijke gehaktballen om te combineren met een royaal
bord vol van je favoriete pasta. Gezonde recepten nodig? Probeer een hertengehaktballetjes
Strogoniff of hertenvleeschilli.

Romige kazen

Heerlijke smeltbare kazen die smelten in de mond en aanvoelen als fluweel in de mond, zijn precies
wat je zoekt bij kouder weer. We kunnen niets beters bedenken voor de kaasplank van dit seizoen
dan onze rijkste, romigste kazen. Denk aan zalvende roomkaas en driedubbele roomkazen die
smelten in de mond, perfect om te combineren met de zwaardere wijnen en brouwsels van de
herfst.

Noten

Vlezige, calorierijke noten zijn perfect om op te warmen en een boost van energie te krijgen als het
koud wordt. Gooi een handvol in een zak en neem ze mee als gezond tussendoortje voor tussen de
maaltijden of voor een training. Maak een krachtige seizoenscombinatie door een kom vol noten te
kruiden met kaneel en zeezout. Of plet ze om zalm en kip te coaten, of in gezonde salades.

Risotto

Risotto (en rijst in het algemeen) is onze favoriete maaltijd voor als we een tekort aan ingrediënten
hebben. Het is in wezen de kleine zwarte jurk van voedsel – het past overal bij! De rijke maar
eenvoudige smaak en de heerlijke romige textuur maken het een match voor de zwaardere
ingrediënten die we dit seizoen zullen bereiken – probeer een paddenstoelenrisotto vol
seizoenspaddestoelen, bestrooi het met gemalen walnoten of kastanjes, vul het met geroosterde
groenten, voeg wat vlezige sint-jakobsschelpen toe, of ga voor het ultieme in luxe en scheer verse
bordeauxrode zwarte truffels voor een aromatisch en luxueus gerecht.

Kruiden

Perfect voor het seizoen: gember, nootmuskaat en kaneel. Besprenkel met ricotta, je
ochtendhavermout of zelfs vers seizoensfruit zoals appels en peren. Breng je salades voor lunch en
diner op smaak voor extra warmte en een boost van smaak. Heerlijk om geroosterde
seizoensgroenten zoals pompoen, pompoen, zoete aardappelen en wortelen op smaak te brengen.
De geurige geuren van kruiden die vanuit de keuken naar binnen komen, is het typische herfstgeur!

Dit is een gesponsord bericht.