Bounty Bites 2100x1440

Dé zomerse plantaardige snack om zelf te maken: bounty bites

Met deze bounty bites laat Carolina van Dorenmalen zien dat snacken helemaal niet zo ongezond hoeft te zijn. Alle recepten in haar boek ‘Lekker gezond’ hebben geen of een positief effect heeft op: gewicht(stoename), opgeblazen buik, metabolisme, bloedsuikerspiegel en huidconditie.

Porties: 9 stuks

Bereidingstijd: 30 min. + 4 uur opstijven

Vegan, glutenvrij, lactosevrij

Tools:

Keukenmachine • bakvorm 15 x 15 cm • bakpapier

Ingrediënten

150 g geraspte kokos + extra voor garnering 

2 el kokosolie, gesmolten 

2 el agavesiroop

 ½ tl vanille-extract mespunt zout 

100 g pure chocolade (min. 80% cacao)

Bereiding

Verhit een ruime koekenpan en rooster de geraspte kokos al roerend in circa 5 minuten lichtbeige. Laat afkoelen op een bord. Doe de kokos, de kokosolie, de agavesiroop, het vanille-extract en het zout in een keukenmachine en mix kort. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Schep het kokosmengsel erin, strijk glad en zet circa 4 uur in de vriezer. Smelt de chocolade au bain-marie. Bekleed een bakplaat met bakpapier of leg het bakpapier op je aanrecht. Snijd de kokos in 9 grote bites en doop ze tot de helft met behulp van een cocktailprikker of met de hand in de gesmolten chocolade. Leg ze op het papier. Bestrooi de helft van de chocolade met de extra geraspte kokos. Bewaar de bites in een luchtdicht afgesloten bakje in de koelkast.

Voedingswaarden: 213 kcal • 18,4 g vet • 8 g koolhydraten • 6 g suikers • 2,1 g eiwit

Tip van de redactie

931x1200
Bestel hier

Tip van de redactie

Wilma Van Grinsven-Padberg onthult in dit boek de geheimen van de mediterrane levensstijl, waarom het zo gezond is en wat de mensen in deze regio eten. Ontdek de recepten van lokale foodies voor een heerlijke en gezonde start! Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST EN RECEPT MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES