zomerse-recepten-perziken

6 zomerse recepten met perziken

Ben je gek op perziken? Dan ga je deze recepten geweldig vinden! We hebben 6 zomerse recepten voor je verzameld waarbij je perziken kunt gebruiken. En nee, het zijn geen toetjes! Welke ga jij als eerste maken?

1. Salade met perzik en gegrilde kip

Ingrediënten: perziken, knoflook, witte balsamicoazijn of witte wijnazijn, olijfolie, zout, kip (borst of dij), courgette, ui, quinoa, basilicum, feta

Deze supermakkelijk te bereiden saladebowl is niet alleen paleo, maar ook nog gluten- en koemelkvrij. Deze salade biedt je een goede combinatie van eiwitten, gezonde vetten en vezels uit het verse fruit, de groenten en de granen. En omdat de dressing een olijfoliebasis heeft, kan je lichaam de vitaminen uit het fruit en de groenten beter opnemen dankzij de gezonde vetten. Oh ja, hij is ook mega lekker!

Lees ook: ‘8 manieren om overrijp fruit alsnog te gebruiken

2. Taco’s met zoetpittige kip, avocado en perzik salsa

Ingrediënten: avocado’s, perzik, jalapeno pepers, knoflook, limoensap, koriander, zout, tacosaus, kippenborst, tortillawraps, geroosterde pompoenpitten

Zin in een variatie op standaard taco’s? Probeer dan deze zomerse variant eens: vervang de tomatensalsa door perziksalsa voor een zoete en spicy toevoeging. De combinatie van perziken en avocado zorgt ook nog eens voor een flinke hoeveelheid kalium in deze maaltijd, een mineraal wat we nodig hebben om het zoutgehalte uit te balanceren, wat beter is voor je hart. Natuurlijk heeft iedere taco iets knapperigs nodig en dus voegen we wat pompoenpitten toe, een goede bron van plantaardige vetten en eiwitten.

3. Varkensvlees geglazuurd in perzik met feta en basilicum

Ingrediënten: varkensvlees, zout, peper, olijfolie, balsamicoazijn, honing, verse oregano (of tijm), perziken, feta, basilicum

Balsamicoazijn, perziken en varkensvlees – geloof ons, deze combinatie is lekkerder dan je misschien zou denken! En het beste aan deze maaltijd? Je zet hem binnen een half uur op tafel! Varkensvlees bevat veel vitamine B, wat ons lichaam nodig heeft om energie te produceren en ons zenuwstelsel te reguleren. Ook bevat dit vlees veel eiwitten. Dankzij de perziken, honing en oregano krijgt het gerecht een heerlijke frisse smaak – een fijne combinatie met een groene salade of gewokte broccoli!

4. Gegrilde perzik en watermeloen burrata salade

Ingrediënten: perziken, olijfolie, burrata, watermeloen, waterkers, balsamicoazijn

Deze zomerse salade is ideaal voor een warme zomeravond: hij is licht, verfrissend en heerlijk! Daarnaast bevat hij verschillende ingrediënten die je huid een boost geven, want zowel perzik als watermeloen bestaat voor ongeveer 80% uit water en kunnen daarom helpen je huid gehydrateerd te houden. Daarnaast bevat watermeloen ook veel lycopeen, een sterke antioxidant die je immuunsysteem en hart helpt gezond te houden. Je kan voor dit recept ook perziken gebruiken die nog niet helemaal rijp zijn: door de perziken te grillen komt de natuurlijk zoetheid van de vruchten beter tot zijn recht. Ook kan je gul zijn met de waterkers, want dat is een van de meest ontstekingsremmende groenten die er is. Klinkt goed, toch?

5. Pizza met kip, perzik, ricotta en rucola

Ingrediënten: meergranen pizzadeeg, ricotta, pesto, mozzarella, kippenborst, perziken, rucola, peper, basilicum, balsamicoazijn

Deze pizza is gemaakt van meergranendeeg, waardoor je er sneller vol van gaat zitten. Ook bevat de pizza daarvoor meer vezels, ijzer, magnesium en vitamine B. Dankzij de kip en de ricotta bevat de pizza ook veel eiwitten en calcium, waardoor je met deze pizza een groot deel van de voedingsstoffen binnenkrijgt die je dagelijks nodig hebt. En hij is ook nog eens onwijs lekker!

6. Perzik chiayoghurt

Ingrediënten: chiazaad, yoghurt, perziken, appelstroop

Chiayoghurt is er eentje waar je veel verschillende kanten mee op kan gaan en ook perzik is een fruitsoort die er goed bij past. Er zitten maar vier ingrediënten in deze yoghurt en het kost je maar 5 minuutjes om hem te maken. Je kan hem eten als ontbijt, maar natuurlijk ook als toetje. Deze zoete lekkernij bevat zelfs 8 gram vezel dankzij het chiazaad en de perziken, dus je gaat er goed vol van zitten. Tip: maak de yoghurt ’s avonds al klaar, dat scheelt je tijd in de ochtend!

Meer perzikrecepten vind je in het augustus- nummer van Santé.

Bron: Livestrong.com

Gerelateerde artikelen