snacken

Slimmer snacken? Zó doe je dat!

Eet je drie gezonde maaltijden per dag, maar ga je de mist in met tussendoortjes? Deze 5 snack-strategieën helpen je om slimmer te snacken.

1. Plan je snacks

Je gaat niet snel aan tafel voor een tweede lunch of diner, maar alle tussendoortjes die je tussen de maaltijden door eet, hebben wel het aantal calorieën van een extra maaltijd. Wil je op je lijn letten? Plan dan ook je snacks in. Verdeel het totale aantal calorieën voor je dag over drie maaltijd en drie tussendoortjes en houd je aan de richtlijnen. Een tussendoortje zou niet meer dan 200 calorieën moeten bevatten.

Lees ook:5 redenen om je maaltijd te plannen

2. Eet niet op de automatische piloot

Het feit dat je je tussendoortjes plant, wil niet zeggen dat je ze móet eten. Luister naar je lichaam. Als je geen honger hebt, kun je je tussendoortje gewoon overslaan. Zorg er in ieder geval voor dat je geen extreme trek krijgt, zo voorkom je dat je te veel gaat snacken. Heb je wel trek? vergeet dan vooral niet te genieten van je tussendoortje.

3. Kies voor onbewerkte tussendoortjes

Is het voorverpakt? Lang houdbaar? Grote kans dat er aan je tussendoortje (zelfs al denk je dat het nog zo gezond is) allerlei hulpstoffen en suikers zijn toegevoegd. Probeer in je tussendoortjes zoveel mogelijk onbewerkte ingrediënten te verwerken.

4. Weet waar je eet

Neem de tijd voor iedere maaltijd in plaats van gedachteloos van alles naar binnen te proppen terwijl je je in de auto naar je volgende afspraak haast. Als je je concentreert op wat je eet, ben je minder snel geneigd te veel te nemen.

5. Geef toe aan lekkere trek

Je hebt trek in een triple chocolate koekje, maar het mag niet… Daarom neem je een appel. Daarna heb je nog trek, dus je neemt nog een handje nootjes. Je denkt alleen maar aan dat heerlijke koekje, waardoor andere tussendoortjes je trek niet stillen. Je wilt immers dat koekje. De les: geef toe aan je lekkere trek. Geef jezelf geen vrijbrief om het hele pak leeg te eten ;-)

Tekst Santé, beeld GettyImages

Favoriet van de redactie

FitFlop warme slippers

FitFlop warme slippers
Shop

Gerelateerde artikelen