4 tips voor de beste zelfgemaakte guacamole

4 tips voor de beste zelfgemaakte guacamole

Verbeter je guacamole met deze tips.

1. Gebruik rijpe avocado's
Het geheim van een goede guacamole is een rijpe avocado. Een goede avocado uitkiezen, blijft lastig. Er zijn wel trucjes om de rijpheid te checken of om de avocado sneller te laten rijpen.

2. Koop een extra avocado
Gewoon voor de zekerheid. Stel dat een deel van je avocado bruin of te hard is, heb je een reserve-avocado. Die extra avocado komt vast wel op.

3. Zorg dat je avocado niet bruin wordt
Wist je dat je je guacamole van tevoren kun bereiden? Er is een truc om ervoor te zorgen dat je guacamole niet bruin wordt: duw de guacamole aan en giet er een laagje water overheen. Het gaat oxidatie tegen en zorgt ervoor dat je guacamole tot een dag goed blijft in de koelkast. Dek het bakje af met huishoudfolie. Giet voor je de guacamole serveert het laagje water eraf en roer hem nog even door.

4. Durf stukjes in de guacamole te laten
Guacamole hoeft geen smeerbare gladde spread te zijn, er mogen stukjes in zitten. Afhankelijk van je smaak hoef je hem dus niet helemaal glad te blenden.

Bron: The Kitchn | Beeld: Shutterstock