category colour brushLekker

Recept: Gevulde eieren en nog 3 andere heerlijke paasrecepten

Wil je met Pasen uitpakken, maar het jezelf niet te moeilijk maken? Groot gelijk! Deze paasrecepten zijn makkelijk te maken en de gevulde eieren zijn to die for!

Gevulde eieren

Kook 6 kleine eitjes/henneneitjes in 10 minuten hard, laat ze schrikken met flink koud water. Laat ze afkoelen, pel de eieren en halveer ze. Doe de eierdooiers in een schaal en meng dit met de Olive Mayonaise en Egg Mate naar smaak. Doe dit mengsel in een spuitzak en vul de eierhelften.

Presenteer de hapjes samen met de Kalamata Olives, Flatbread Kalamata Olive & Feta, crackers belegd met dun gesneden parmaham en Kalamata Olive & Fig Delicacy (olijven-vijgenspread) en belegd met paté en dun gesneden Parmezaanse kaas met Marsala Wine Jelly (Marsala wijn gelei).


Bladerdeegmuffins

Ingrediënten voor 6 stuks

  • 6 muffinvormen
  • 4 vellen bladerdeeg
  • 6 tl Pesto della Mamma (tomatenpesto)
  • 6 plakjes bacon
  • 6 uienringen
  • 6 eieren
  • Egg Mate kruidenmolen (eierkruidenmix), naar smaak

Bereiding Verwarm de oven voor op 200ºC en vet de muffinvorm in met olie. Bekleed de vorm met het bladerdeeg, doe er een theelepel pesto in samen met de andere ingrediënten. Zet onderin in de oven voor ongeveer 25 minuten, tot het ei gaar en het deeg mooi bruin is.

 


Bladerdeegmuffins met zalm

Ingrediënten voor 6 stuks

  • 6 muffinvormen
  • 4 vellen bladerdeeg
  • 6 tl Pesto alla Genovese (basilicumpesto)
  • ½ bol mozzarella
  • 6 plakjes gerookte zalm
  • 6 eieren
  • 6 aspergetips

Bereiding Verwarm de oven voor op 200ºC en vet de muffinvorm in met olie. Bekleed de vorm met het bladerdeeg, doe er een theelepel pesto in samen met de andere ingrediënten. Zet onderin in de oven voor ongeveer 25 minuten, tot het ei gaar en het deeg mooi bruin is.

 


Gevulde tomaatjes

Meng 40 g roomkaas met ½ tl Mélange de France (Franse kruidenmelange) en schep over in een spuitzak. Snijd de 12 kerstomaten kruislings in (niet door!) en duw de partjes een beetje uit elkaar. Spuit een dotje roomkaas in het midden en druk de vier partjes weer tegen elkaar. Maak er een bosje tulpen van door te garneren met bieslookstengels.

 


Recept en beeld: Oil & Vinegar. Kijk op de website voor meer inspiratie en de producten van Oil & Vinegar.

Santé

in je brievenbus?

Bestel nu

Als eerste op de hoogte?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Santé!

  • Pinterest