3x zelf glutenvrije groentewraps maken
21 februari 2023
Soms zijn er van die gerechten die gewoon áltijd kunnen, zoals wraps. Wist jij dat je ze óók nog eens lekker snel en goedkoop zelf kunt maken, passend bij ieder dieet? Probeer deze drie recepten.
Linzenwraps
Voor +/- 3 wraps heb je nodig:
- 150 gram gedroogde rode linzen (niet uit blik!)
- 300 ml water
- Zout en peper, kruiden naar smaak
Laat de linzen 3 tot 4 uur wellen in koud water buiten de koelkast. Mix het water en de linzen met een blender tot een glad mengsel. Voeg peper, zout en kruiden toe naar smaak en bak het mengsel als een pannenkoek. Zo simpel!
Spinaziewraps
Voor twee wraps heb je nodig:
- 100 gram verse spinazie
- 40 gram glutenvrije bloem
- 3 eieren
- Zout en peper, kruiden naar smaak (bijvoorbeeld Italiaanse kruiden)
Mix alle ingrediënten in een blender tot een glad beslag en bak de wraps in een koekenpan goudbruin.
Wortelwraps
Voor 4 wraps heb je nodig:
- 300 gram mini-wortels
- 150 gram havermout
- 3 eieren
- 225 ml. water
- Kruiden naar smaak (bijvoorbeeld kurkuma)
Mix te wortels en de eieren met blender of keukenmachine tot een glad mengsel. Voeg het water, de havermout en de kruiden toe en meng nog een keer tot een beslag. Als het nog niet schenkbaar is, dan voeg je nog wat water toe. Bak in de pan tot krokante wraps en laat ze vervolgens even afkoelen zodat je ze kunt rollen.