3x slimme swap: Hüttenkäse

3x slimme swap: Hüttenkäse

Hüttenkäse bevat weinig calorieën en veel proteïne, daardoor zorgt het voor een verzadigd gevoel. Een goede toevoeging aan je voedingspatroon.

Je kunt een cracker of brood besmeren met huttenkäse en op smaak brengen met groenten en kruiden. Of schep een lepel door je pasta(salade). Met huttenkäse kun je eigenlijk alle kanten op.

Tip: Pindakaas met huttenkäse

1. Hüttenkäse in je smoothie
Een ontbijt rijk aan proteïne zorgt ervoor dat je de dag met genoeg energie begint. Eieren en yoghurt zijn een goede keuze, maar wil je een iets anders? Voeg dan wat hüttenkäse toe aan je smoothie.

2. Huttenkäse in plaats van dip
Hüttenkäse is een lekkere en gezonde vervanger van groentedips. Tegenover een calorierijke dip kun je misschien wel tot 150 calorieën binnenkrijgen. Voeg smaak toe door citroensap, kruiden (bijvoorbeeld dille), fijngesneden knoflook en zout en peper toe te voegen.

3. Gezond ijsje met hüttenkäse
Maak als toetje zelf een gezond ijsje. Doe wat fruit en hüttenkäse in de blender tot het een glad geheel is. Voeg eventueel een beetje vanille toe. Giet het in ijsvormpjes en na een paar uur heb je gezonde ijsjes die je trek in zoet met gemak stillen.

Lees ook: 4x slimme swap – Griekse yoghurt

Beeld: Shutterstock