Ontbijt Avocado Ei 2100x1440

3 ontbijtjes met 3 ingrediënten

Een ontbijt hoeft niet groots en meeslepend te zijn om indruk te maken. Grote kans dat jij de ingrediënten voor deze simpele en enorm lekkere ontbijtjes al gewoon in de koelkast hebt liggen.

Avocado met ei uit de oven
Je hebt nodig: een grote avocado, een ei en een topping naar keuze (bijvoorbeeld zalm of lente-ui). Snijd de avocado door midden, verwijder de pit en hol beide helften iets uit. Breek een eitje in de avocadohelft en bestrooi met je topping. Bak de helften 15 minuten in een oven op 220 graden gaar. Het ei moet gestold zijn. Dit is een koolhydraatarm ontbijt, dat rijk is aan proteïnen.

Muffins met ei en bacon
Vet een muffinvorm in met boter of olie. Leg de plakjes bacon in de muffinvorm. Klop in een kom de eieren los, voeg kruiden toe naar smaak. Eventueel kun je al wat geraspte kaas toevoegen. Vul de muffinvormpjes met het mengsel. Strooi er nog wat geraspte kaas overheen. Bak ze ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden.

Je kunt de bacon vervangen door kipfilet of helemaal weglaten, voor een vegetarische optie.

Breakfast cookies met banaan en havermout 

Men neme 170 gram havermout, drie overrijpe bananen en 100 gram pindakaas. Chocoladestukjes zijn optioneel, maar zeker aan te raden. Verwarm de oven voor op 175 graden, mix alle ingrediënten en spatel de chocoladestukjes erdoorheen. Maak je handen vochtig en draai 8 balletjes van het deeg. Druk ze op het bakpapier in de vorm van koekjes. Bak 10 tot 12 minuten en laat 10 minuten afkoelen.

Beeld: Shutterstock