manieren-gebruiken-avocado-olie

3 manieren waarop je avocado-olie kunt gebruiken

Gebruik jij wel eens avocado-olie? Door de olie op deze drie manieren te gebruiken kan je er veel voordelen mee opdoen, zowel in als buiten de keuken.

Avocado’s zijn al lange tijd populair, zowel in de keuken als erbuiten. En met goede reden! Ze bevatten immers gezonde vetten, kalium, vezels en vitamines. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel lekker – wat wil je nog meer? Avocado-olie is dan ook een echte aanrader om te gebruiken, al kunnen we ons voorstellen dat je wellicht niet precies weet hoe. Daarom hebben wij de drie voornaamste manieren om deze olie te gebruiken voor je beschreven. Heb jij al een fles in je keukenkastje staan?

Lees ook: ‘5 vragen over vetten’

1. Bij het koken

Er zijn natuurlijk veel verschillende oliën die je kan gebruiken om mee te kijken en avocado-olie is er daar een van. Je kan het gebruiken om te bakken, braden, roosteren en wokken. Het heeft namelijk een hele neutrale smaak, waardoor het veel verschillende functies kan hebben tijdens het koken. Denk bijvoorbeeld ook aan de basis voor marinades, mayonaise of dressings. De voordelen? Avocado-olie zorgt niet alleen voor een heerlijke smaak en een fijne textuur, ook zorgt het ervoor dat je lichaam beter carotenoïden (gezonde antioxidanten) kan opnemen door het hoge gehalte oliezuur. Simpelweg gezegd zorgt koken met avocado-olie ervoor dat je lichaam de gezonde voordelen van groenten en fruit beter kan opnemen. Win-win, dus!

2. Als huidverzorging

Het zou zomaar kunnen dat sommige van je huidproducten al avocado-olie bevatten. Avocado-olie bevat namelijk betacaroteen, proteïnen, lecithine, vetzuren en vitamine A, D & E, waarvan experts zeggen dat ze helpen om je huid te hydrateren en zelfs helpen beschermen tegen UV-straling. Ga voortaan dus op zoek naar producten met avocado-olie als ingrediënt of voeg een heel klein beetje toe aan je dagcrème. Let er wel op dat avocado wat vettig is, dus probeer regelmatig gebruik te vermijden als je (snel) last hebt van acne.

3. Als haarverzorging

We weten allemaal dat ieder type olie kan helpen om haarbreuk en gespleten puntjes te bestrijden, maar avocado-olie is hierin wel een uitblinker. Naast het positieve effect op de kwaliteit van je haar helpt het namelijk ook tegen roos en kan je het gebruiken om je haar mee te ontklitten. Gebruik het daarom om je hoofdhuid mee te massage en te hydrateren of voeg het toe aan je conditioner voor de ultieme verzorging. Heb je last van heel droog haar? Dan kan je avocado-olie ook gebruiken als haarmasker!

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen