category colour brushLekker

3 manieren om verse kruiden te drogen

Het is zonde om kruiden weg te gooien. Door ze te drogen kun je ze langer bewaren.

1. Kruiden drogen in de oven

Was de takjes kruiden en dep ze droog. Verspreid ze op een bakplaat. Zet de oven op de laagste temperatuur en laat de kruiden drogen tot ze bros worden. Dat kan een aantal uren duren, afhankelijk van de kruiden.

2. Droog kruiden in de magnetron

Een veel gedeelde tip is kruiden drogen in de magnetron. Let op dat je de magnetron niet te hoog en lang instelt om te voorkomen dat het keukenpapier brand vat. Blijf erbij staan. Verwijder de blaadjes van de steel en verdeel de blaadjes op een velletje keukenpapier. In ongeveer 3 minuten kun je de kruiden drogen in je magnetron. Stel je magnetron in op maximaal 700 watt. Een veiliger alternatief is om een magnetronbestendig bakje te gebruiken, het nadeel is dat dat het vocht uit de kruiden niet absorbeert.

3. Droog kruiden aan de lucht

Kruiden aan de lucht drogen werkt alleen als de luchtvochtigheid niet te hoog is, in een warme en droge ruimte. Hang de kruiden met de stelen omhoog en wacht tot ze gedroogd zijn, dat kan ruim een week duren.

Welke kruiden kun je drogen?

Niet alle kruiden zijn even geschikt om te drogen. Vooral stevige kruiden zoals laurier, tijm of rozemarijn zijn geschikt. Kruiden met grote en zachtere bladeren, zoals basilicum, zijn lastiger te drogen.

Lees ook: Kun je verse kruiden invriezen?

NordWood Themes

Gerelateerde artikelen

Santé

in je brievenbus?

Bestel nu

Als eerste op de hoogte?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Santé!

  • Pinterest