06052024 San Expressvpn

Bereiken we binnenkort een punt waarop er meer socialmedia-profielen van overledenen zijn dan van levenden?

Het klinkt misschien een beetje gek. En het is meer dan logisch dat je er niet iedere dag bij stil blijft staan.

Maar vandaag de dag zijn er steeds meer socialmediaprofielen in de lucht van mensen die al zijn overleden. En dat kan meerdere redenen hebben. Misschien dat de nabestaanden het profiel maar al te graag willen laten bestaan of iemand is plotseling overleden, waardoor de nabestaanden hier nog helemaal niet mee bezig zijn. Maar bereiken we binnenkort het punt waarop er meer socialmediaprofielen bestaan van overledenen dan van levenden? Je leest er meer over in dit blog.

Het is helemaal niet zo gek dat de socialmediaprofielen – ook na het overlijden – blijven behouden

Het is eigenlijk meer dan logisch dat nabestaanden graag een socialmediaplatform in leven willen houden. Nu, maar ook verder in de toekomst. Hierdoor is er een erg leuke en digitale manier om terug te blikken op de mooiste momenten in het jaar. Denk daarbij aan de geboorte van de kinderen. Het moment dat de overledene opa of oma is geworden. Of de vele mooie reizen die zijn gemaakt. Met de socialmediaprofielen kan er op een erg leuke en luchtige manier op terug worden gekeken.

Er is een enorme toename op het gebied van socialmediaprofielen op dit moment

Opvallend is dat er een erg grote toename is op het gebied van de socialmediaprofielen. In de Verenigde Staten wordt zelfs naar verwachting een verdubbeling ingeschat ten opzichte van de bevolking van het land in het jaar 2100. Het gaat dan om een aantal van 659 miljoen overleden gebruikers, in tegenstelling tot de voorspelde bevolking van 366 miljoen. En dat is wel een interessant feitje om te weten, toch?

Facebook, Instagram en TikTok zijn de grootste platforms voor een digitaal nalatenschap

Uit onderzoek van ExpressVPN blijkt dat er een aantal platforms zijn waar het digitale nalatenschap het grootst is. Kom je daar graag wat meer over te weten? Het gaat namelijk om:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

Sinds het platform X in 2022 van eigenaar verandert, wordt hier een minder harde stijging verwacht in vergelijking met de drie bovenstaande socialmediaplatforms.

Ben je actief op een of meerdere platforms? Zorg er altijd voor dat je veilig omgaat met je gegevens

Je maakt op dit moment vast en zeker gebruik van een of meerdere socialmediaplatforms. Je kunt er erg goed het leven van vrienden en familie bijhouden of je bent zelf erg actief in de weer met het delen van je eigen leven. Eén ding is zeker. Of je nu zelf actief online bent of het leven van anderen volgt. Het is altijd enorm belangrijk om zorgvuldig om te gaan met je eigen gegevens. Hierdoor kun je net even wat beter voorkomen dat online criminelen met je gegevens aan de haal gaan. En dat is vandaag de dag natuurlijk belangrijker dan ooit.

Dit artikel is een partnerbijdrage.
Foto: Pexels