tips-perfecte-bad

Zo neem je het perfecte bad

Ah, een heerlijk bad om lekker te ontspannen… Klinkt goed, toch? Maar welke temperatuur is het beste voor een bad en welk tijdstip is de ideale baddertijd?

De juiste temperatuur voor een bad

Er is geen ideale temperatuur voor je badwater, want het hangt vooral af van je persoonlijke voorkeur en het doel van je bad. Voor de meeste mensen is een comfortabele temperatuur 38 graden Celsius.

Lees ook: ‘4x DIY bath bombs zonder chemicaliën

Voor een bad waarin je optimaal schoon wil worden, kun je het beste een bad van 44 graden Celsius of lager nemen, dat is namelijk de beste temperatuur om viezigheid en bacteriën weg te spoelen. Wil je je huid goed hydrateren of voorkomen dat je uitdroogt? Neem dan een bad dat iets minder heet is, daarmee kan je je huid beschermen tegen irritatie, zeker als je al een droge en/of gevoelige huid hebt. Wil je een bad nemen zodat je erna beter kan slapen? Zorg dan dat het water ongeveer gelijk is aan je lichaamstemperatuur, zo tussen de 34 en 37 graden Celsius. Dit kalmeert namelijk je zenuwstelsel: precies wat je nodig hebt voor een rustige nacht.

Het perfecte tijdstip voor een bad

Ook als het gaat om het perfecte tijdstip voor een bad is er geen eenduidig antwoord. Wel lijkt het erop dat we het vooral prettig vinden om ’s avonds in bad te gaan, of juist vroeg in de ochtend. Dat laatste kan je helpen om wakker te worden en je bloedsomloop te stimuleren. Neem je juist een bad om goed te kunnen slapen ’s nachts? Dan kun je het beste een uur of twee voordat je gaat slapen gaan badderen, zodat je lichaam zich kan ontspannen en kan klaarmaken om naar bed te gaan.

Niet alleen wanneer je een bad neemt heeft een bepaald effect op je lichaam, ook hoe lang je precies in bad zit. Uit onderzoek blijkt dat we het prettig vinden om gemiddeld 20 minuten in bad te zitten, terwijl 10 minuten al voldoende is om de voordelen (zoals beter slapen) ervan te ervaren.

Bron: Realsimple.com

Mooi en gezondMooi en gezond

Tip van de redactie

Klik hier
San2203 Pdf 2022 Preview

Ontvang jouw dosis inspiratie voor een healthy lifestyle elke maand op de mat.

Abonneren
Digitaal lezen
Los kopen

Gerelateerde artikelen