Beach Waves 2100x1440

Zo maak je beach waves

Ook zo gek op dat nonchalante, eigenwijze strand-haar? Zo maak je makkelijk zelf beach waves.

Sea salt spray

De nonchalante lokken die je krijgt als je de hele dag op het strand bent geweest, komen door het zoute water dat het haar stug maakt en de wind die het lekker los en luchtig maakt.

Dit kun je heel goed nabootsen met een seasalt spray. Spray het op ruime afstand (ongeveer twintig centimeter) over je haar. Je kunt de spray zowel op nat als droog haar gebruiken. Gebruik de föhn om het lekker luchtig te maken en knijp met je handen om je lokken wat losser te maken. Dit werkt extra goed als je lagen in je haar hebt.

Golvende krullen

Is je haar heel glad, maak dan golvende beach waves. Breng een mousse aan op je handdoekdroge haar en föhn het tot het bijna droog is. Pak een pluk haar en draai die één kant op tot je een strakke streng hebt. Spray er een textuurspray overheen, laat goed drogen (eventueel de föhn gebruiken) en laat dan los. Doe alle plukken zo en ontwar ze als je helemaal klaar bent voorzichtig met je vingers. Zo krijg je een zacht golvend effect. Je kunt voor dit losse-krullen-effect ook een wafeltang gebruiken.

Wafeltang Beach Waves

Weinig tijd?
Maak een losse vlecht en ga ermee slapen. Haal hem ’s ochtends los en gebruik je vingers als kam.


Tip van de redactie

The Beach Wave Mist L’Oreal Expert Professionnel

Lorealstylistbeachwavemist
Shop