Dit zijn de voordelen van een massage

Dit zijn de voordelen van een massage

Na een goede massage voel je je verfrist en opgeladen, zowel geestelijk als lichamelijk. Naast ontspanning biedt een massage nog andere voordelen.

Om pijn te verlichten
Een massage helpt bij het verlichten van pijn. Wanneer spieren overbelast zijn, produceren ze afvalproducten zoals melkzuur. Massage zet de spierstofwisseling aan om deze stoffen af te voeren. Verkrampte spieren kunnen bloedvaten en zenuwen afknellen; een zachte massage helpt de kramp verminderen. De manuele druk op de huid zet de bloedsomloop aan het werk waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren worden getransporteerd. Vermoeide, pijnlijke spieren herstellen zo sneller.

Om je huid te boosten
Ook de huid knapt op van een (zelf)massage: de vetklieren gaan beter werken en de verbeterde bloedtoevoer heeft een versterkend effect op de huidcellen. De huid krijgt letterlijk een roze, gezonde gloed.

Om stress tegen te gaan
Het masseren heeft tot slot een positieve invloed op de aanmaak van de comforthormomen endorfine en serotonine (zorgt voor een geluksgevoel). Daarnaast verlaagt het de aanwezigheid van het hormoon stresscortisol.

Genoeg redenen om een massage te boeken, toch? Geen tijd of geld? Kijk je partner lief aan of masseer jezelf.

Bron: Archief | Beeld: Shutterstock

Tip van de redactie

Garmin smartwatch

Garmin smartwatch
KLIK HIER