Rood Haar

Wat je nog niet wist over rood haar

Naar schatting heeft maar 1 procent van de wereldbevolking rood haar. Omdat het Internationale dag van de roodharigen is, hebben we nog vier feiten voor je over deze bijzondere haarkleur.

Vol haar

Roodharigen zijn gezegend met een volle haarbos; ze hebben dikker haar dan mensen met een andere haarkleur.

Lees ook:Mooi grijs is niet lelijk. Kijk maar!

Rood blijft

Dat natural reds in de toekomst niet meer zullen bestaan, is onzin volgens dr. Erik Sistermans (genoomdiagnostiek VU). Zuiver rood haar zal steeds minder voorkomen maar zeker niet uitsterven. Om een ingewikkeld DNA- en genenverhaal kort te maken: je hebt van iedere ouder het rood haar-gen nodig om rood haar te krijgen. Als een van de ouders een ander dominant gen heeft, dan wordt het gen voor rood haar weggedrukt. In theorie zou rood haar dus kunnen uitsterven, maar het gen verdwijnt niet uit de bevolking.

Lees ook: Maxima in vlammend rood

Ginger

In Schotland wonen de meeste roodharigen ter wereld: 13 procent van de bevolking heeft rode lokken.

Langer gekleurd

Geverfd rood vervaagt snel door uv-licht. Door een behandeling met rode pigmenten sluiten de haarschubben niet goed meer, zodat deze kleur makkelijker loslaat. Vraag of de kapper je haar wil voorpigmenteren voor een langer houdend kleureffect. Thuis houd je de rode kleur fris met producten speciaal voor rood haar.

Bron: Santé, beeld: GettyImages

Tip van de redactie

Heb jij stijl haar en wil jij niets liever dan een lekkere bos grove, nonchalante krullen? Dan is de Max Pro Twist krultang perfect voor jou! Een krultang met keramische staaf van 25mm dat je haar gemakkelijk en snel omzet in een stralende krullenbos. Voor meer info klik op onderstaande button.

Gerelateerde artikelen