Placeholder

Wat is een bindweefselmassage?

Deze maand lees je in Santé hoe beautyredacteur Carlijn een bindweefselmassage ondergaat. Maar wat is het eigenlijk precies?

Een korte uitleg over bindweefsel

Bindweefsel bestaat uit cellen, vezels en water. Het bevindt zich tussen de bloedvaten en zenuwen en heeft een ondersteunende functie. Gezond bindweefsel is soepel en rekbaar. Door stress, te weinig beweging en erfelijkheid kan het bindweefsel gaan verkleven. Dat zorgt voor een verminderde bloedsomloop en spanning in je lijf. Je kunt je bindweefsel gezond houden door aan yoga te doen, gezond te eten (groenten, granen en peulvruchten) en je kunt een bindweefselmassage ondergaan.

Wat is een bindweefselmassage precies?

Een bindweefselmassage wordt al zo’n zeventig jaar toegepast om de bloedcirculatie te stimuleren. Pas de laatste anderhalf jaar is de techniek echt hot geworden, mede dankzij celebrities die fan zijn. Door op het onderliggende bindweefsel te werken, wordt de doorbloeding gestimuleerd. Het wordt vaak gedaan op bijvoorbeeld de benen en de rug, maar ook voor het gezicht.

De voordelen van een bindweefselmassage voor je gezicht

Het zorgt voor een frissere teint. Ook zet bindweefselmassage de fibroblasten en huidcellen aan het werk, waardoor je huid meer collageen en hyaluronzuur produceert. Hierdoor wordt je huid steviger, voller en beter gehydrateerd. Nog een voordeel: na een bindweefselmassage neemt je huid werkzame stoffen uit serums, maskers en crèmes beter op.

In het februarinummer van Santé lees je hoe onze beautyredacteur Carlijn een bindweefselmassage voor haar gezicht ondergaat. Carlijn: ‘Is het de bedoeling dat dit zoveel pijn doet?’ Bestel je Santé in de webshop (zolang de voorraad strekt).

Gerelateerde artikelen