Placeholder

Wat is CoolSculpting?

Je hoort er steeds vaker over, maar wat is CoolSculpting precies?

CoolSculpting is ontwikkeld door wetenschappers van het Massachusetts General Hospital in Boston, een opleidingsziekenhuis van Harvard Medical School. Zij ontdekten dat vetcellen selectief vernietigd kunnen worden door een koelingsproces. De vetcellen onder de huid worden gekoeld met een speciaal apparaat, ze bevriezen, sterven vervolgens af en worden door het lichaam op een natuurlijke manier afgevoerd.

Zo werkt CoolSculpting

CoolSculpting kan alleen worden gebruikt voor oppervlakkig vet. Dat zijn vetcellen die net onder huid liggen en boven de spieren. De te behandelen zone wordt afgetekend en om de huid te beschermen tegen de kou wordt eerst een gelpad aangebracht. Om de vetcellen te koelen zuigt een applicator de huid met vetlaag vacuüm. Deze methode is niet geschikt om visceraal vet te behandelen. Visceraal vet ligt achter de spieren en om de organen, zoals buikvet. Dit vet is alleen te verminderen door lichaamsbeweging en gezonde voeding. Je krijgt er daarom ook een persoonlijk eetadvies bij.

Waar kun je CoolSculpting-behandelingen ondergaan en wat kost het?

Er zijn diverse CoolSculpting klinieken in Nederland. Je vindt ze via Coolsculpting.com. Een behandeling duurt gemiddeld een halfuur tot een uur, afhankelijk van het behandelplan en welke zone wordt aangepakt (onderkin, rug, billen…). De prijs is volledig kliniekafhankelijk.

Bron: Archief | Beeld: Shutterstock

Gerelateerde artikelen