Sponsored 1 2100x1440

Waarom zou je moeten kiezen voor natuurlijke verzorgingsproducten?

Tegenwoordig houden we ons steeds vaker bezig met het milieu. We nemen zonnepanelen op ons dak, we gaan biologisch eten en we rijden rond in een elektrische auto. Maar, heb jij eigenlijk weleens gekeken hoe goed de producten zijn voor het milieu die jij dagelijks gebruikt?

Vaak zitten er ingrediënten in waarvan we de naam niet eens kunnen uitspreken. Als jij deze producten vervangt door natuurlijke producten kun jij het milieu een handje helpen. Hieronder zetten wij nog meer redenen voor je op een rij waarom jij zou kiezen voor natuurlijke verzorgingsproducten. 

1. Beter voor het milieu

We benoemden het net al even kort, maar het milieu is een grote reden waarom men kiest voor honderd procent natuurlijke verzorgingsproducten. Zo bestaat er het merk Bielenda. Je leest op luxplus.nl dat dit merk alleen maar producten produceert op basis van natuurlijke ingrediënten van hoge kwaliteit. En dat is wat we zoeken, want de natuur wordt er niet mee belast omdat deze producten biologisch afbreekbaar zijn. Denk maar aan de microplastics. Geloof het of niet, maar deze zitten vaak in verzorgingsproducten verwerkt. En deze microplastics zijn een grote boosdoener voor het milieu. Bovendien wil natuurlijk niemand een vorm van plastic op zijn huid smeren.

2. Beter voor de huid

Natuurlijke verzorgingsproducten zijn nou eenmaal goed voor de huid. Veel ‘gewone’ verzorgingsproducten zitten namelijk vol met giftige stoffen zoals de bovengenoemde microplastics, en dat wil je natuurlijk niet aanbrengen op de huid. Deze stoffen kunnen zelfs schadelijk zijn voor jouw huid met alle gevolgen van dien. Zo kun je een huidirritatie krijgen of misschien wel eczeem. Gelukkig wordt de kans op deze gevolgen kleiner wanneer je kiest voor natuurlijke verzorgingsproducten. Wel blijft het belangrijk om de ingrediënten door te lezen, want wie weet zit er alsnog een middel in verwerkt waar jij een irritatie van krijgt.

3. Prijs-kwaliteitverhouding

We willen allemaal verzorgingsproducten gebruiken waar onze huid blij van wordt, waar het milieu blij van wordt maar ook waar onze portemonnee blij van wordt. Maar als we onze tientallen verzorgingsproducten ineens moeten vervangen door verzorgingsproducten met natuurlijke ingrediënten, zul je vast denken dat dit flink in de kosten zal lopen. Vaak denken mensen bij natuurlijke producten dat er een groot prijskaartje aan hangt. Maar niets is minder waar, want gelukkig bestaan er veel merken die kwalitatief goede, natuurlijke producten aanbieden voor een klein prijsje. Bovendien bestaan er tegenwoordig genoeg huismerken die volledig natuurlijke verzorgingsproducten aanbieden.

Dit is een gesponsord artikel.