plantaardigeolie

Waarom je (plantaardige) olie op je huid zou moeten smeren

Van amandelolie tot tea tree-olie: van de meeste plantaardige oliesoorten wordt je huid héél blij. Maar welke ingrediënten zitten er eigenlijk in? En wat doen ze precies?

 

Plantaardige olie voor gezicht of lichaam?

Gezichtsolie is lichter en ­minder vettig dan olie voor het lichaam. Bovendien is lichaamsolie minder ­geconcentreerd en wordt de olie soms gemengd met vul­middelen, omdat de prijs van een fles body oil anders te hoog wordt.

Last van schrale plekjes of een (extreem) droge huid? Vervang je bodylotion dan eens door een olie.

Lees ook:Wat je allemaal met olie kunt doen

Multi-purpose

De meeste oliesoorten vervangen je dag- of nachtcrème, maar daar stopt het niet. Zo kun je amandelolie, jojobaolie, kokosolie, macadamiaolie, olijfolie en zonnebloemolie (of een mix daarvan) prima gebruiken om (waterproof) make-up te verwijderen.

De meeste plantaardige oliesoorten zijn bovendien heel geschikt als oogcrème: de ­antioxidanten en essentiële ­vetzuren houden de tere huid rondom de ogen soepel en gaan rimpeltjes tegen. Ook kun je plantaardige olie op je lippen of in droge haarpunten smeren. Gebruik olie altijd als laatste stap in je huid­verzorgingsroutine, dus óver je lotion en/of serum. Zo dient de olie als ‘schild’ dat ervoor zorgt dat vocht ­minder goed kan ontsnappen.

Santé november

Er zijn heel veel (plantaardige) oliën waar je je huid blij van wordt: amandelolie, avocado-olie, olijfolie of kokosolie. In het november-nummer van Santé, dat nu in de winkel ligt, kun je maar liefst twaalf verschillende soorten vinden met uitleg wat ze precies voor je huid kunnen doen.

Bron: Santé november 2019, tekst: Carlijn Biesemaat

Gerelateerde artikelen