Stadsstrand

5x een stadsstrand in Nederland

Voeten in het zand, zon op je gezicht en dan ook nog uitzicht op een gezellige stad. Wat wil je nog meer? Het kan op een stadsstrand.

Een warme bries door je haren, hoofd in de zon, met je voeten in ’t zand, dit is dé tijd voor een uitstapje. En wat zo fijn is: je hoeft er helemaal niet ver voor te rijden, ons eigen land heeft alles. 5x een stadsstrand in Nederland.

1. In het zand aan de waterkant in Utrecht

Strand Oog in Al in Utrecht is een begrip tot ver in de omgeving. Een zomer lang yoga op het strand, swingende feesten met dj’s en koude drankjes, bioscoopavonden in de openlucht, een barbecue met vrienden en verkoeling aan het water. Ook voor een ontspannen dagje in het zand zit je bij Soia goed. Het strand ligt aan het Amsterdam Rijnkanaal en heeft picknickbanken, zitzakken en strandstoelen om neer te ploffen aan de waterkant. Neem gerust je kinderen mee, er is een omheinde speelplaats. Voeten omhoog, zonnebril op, bootjes kijken, biertjes drinken en zomersproeten kweken!

Kijk voor meer informatie op Soia.nl

2. Stoer stadsstrand in Breda

Alleen al voor het concept is het leuk om in Breda naar het strand te gaan. Belcrum Beach, op het Haveneiland in de wijk Belcrum in Breda-Noord, wordt gerund door vrijwilligers. Voor de aanleg van het strand en het paviljoen is gebruikgemaakt van restmaterialen. Een duurzaam strand met een eigen moestuin voor de keuken van het strandpaviljoen. Naast een plekje om lekker in het zand te zitten, biedt Belcrum een leuk activiteiten- programma: Yoga on the beach, een openlucht- bioscoop, muziekfestivals, elke vrijdag- en zaterdagavond een dj, kinderactiviteiten op woensdagmiddag… Voor een lekker lange zomer in Breda aan zee. 

Kijk voor meer informatie op Belcrumbeach.nl

Voeten Op Stadsstrand
Voeten Op Stadsstrand

Lees ook: Altijd al willen slapen op het strand? 5x hier kan dat in NL

3. De skyline van Deventer

Deventer is een Hanzestad met een prachtig historisch centrum met op de Brink een lange rij terrassen. Nog leuker, steek met het pontje de IJssel over en wandel naar Meadow, terwijl je de skyline van Deventer bewondert. Meadow is een pop-uprestaurant op het stadsstrand van Deventer, gebouwd van zeecontainers en gebruikte bouwmaterialen. Het is de leukste plek van april tot eind oktober voor koffie, huisgemaakte taarten, ontbijt, lunch, borrel, diner of gewoon even lekker voor je uit zitten staren naar die skyline. Zoek een plekje in een van de ligstoelen in het gras (meadow is weiland) of op het gezellige terras. Ook bij minder mooi weer is een tochtje naar de overkant een goed idee, binnenzitten is ook aangenaam!

Meer informatie vind je op Meadow-deventer.nl

4. Hier moet je heen bij Hoogeveen

Ook dat kan in Drenthe: een dagje naar het strand. Net buiten Hoogeveen ligt Nijstad. De voormalige zandwinplas Nijstad is nu een recreatiegebied met strand én het mooie Paviljoen Nijstad. Neem je kinderen mee, hier kunnen ze waterfietsen, suppen en zwemmen. Heerlijk in combinatie met het eigentijdse paviljoen. Het restaurant heeft grote ramen en een warm interieur met verschillende mogelijkheden om te eten, drinken en genieten. Combineer je verfrissende duik in het meer met een borrel op het terras. Hier op het terras aan het water krijg je echt het strandgevoel. Wees niet verbaasd als je er bij zonsondergang nog altijd zit. 

Kijk voor meer informatie op Paviljoennijstad.nl

5. Een minivakantie aan het stadsstrand in Zwolle

Stel je voor: wit zand, palmbomen, strandstoelen en een culture club…In Zwolle bestaat het, midden in de stad. Het Rodetorenplein is deze zomer de plek voor Blue Bayou, een strand(paviljoen) waar je met een drankje in je hand een mini-vakantie beleeft. Vanaf 1 mei vind je hier strand én cultuur. Denk aan muziek, optredens, exposities en workshops. Net weer even anders dan anders, voor een complete avond uit, met een biertje of cocktail in je hand en je voeten in het zand. Houd Instagram goed in de gaten voor het cultuurprogramma. 

Instagram: @bluebayouzwolle

Tip van de redactie:

Collistar Magic Drops is de perfecte zelfbruiner voor het gezicht. Met enkele druppels krijgt je huid als door magie direct een goudbruine kleur. Dit magische ‘zonneconcentraat’ beschikt daarnaast over zeer goede hydraterende en anti-age eigenschappen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST MARLEEN BREKELMANS
BEELD MARLEEN BREKELMANS, GETTY IMAGES