pluizig haar

Bye bye pluizig haar – dit zijn de 3 beste stijltangen

Glanzend, gezond en pluisvrij haar in een handomdraai. Met een van deze stijltangen lukt het je. Bye bye pluizig haar!

1. Remington S8500 stijltang

Gebruikers zeiden het volgende over hun haar:
• 94% gladder haar
• 88% verbeterde conditie & zachter haar
• 88% steiler haar
• 86% meer glans*

Op de onlineredactie van Santé was dit onze absolute favoriet.

stijltang
BESTEL HIER

2. Simver Professionele Steampod 3.0

Herstelt én voorkomt haarproblemen. In tegenstelling tot vele stijl en krultangen maakt deze stijltang gebruik van stoom. Deze stoom verhit de haren op een veiligere manier. De stoom hydrateert ook de haren en voorkomt zo uitdroging en pluizig haar. De keramische platen die onder de kam liggen zorgen voor dat dit hitte goed verdeeld wordt en voorkomt zo beschadigingen en het splijten van je puntjes. ‘What’s not to like,’ zeggen de Engelsen dan.

stijltang
BESTEL HIER

3. CHI G2 stijltang

Toegegeven, wij vielen wel voor deze leuke retrolook. De CHI G2 stijltang is een professionele stijltang speciaal ontworpen om elk haartype te stylen. Deze CHI stijltang is een krultang en stijltang in één, in een handomdraai maak je steile lokken of waanzinnige krullen. Alleen daarom al zijn wij super enthousiast. Deze uitvoering is een limited edition, maar het zou ons niets verbazen als er daarna een bijneaeven goede variant op de markt komt.

stijltang
BESTEL HIER

Tips van de Santé kapper

 1. Was je haar niet te vaak. Hoe vaker je je haar wast, hoe pluiziger, droger en breekbaarder het wordt. Dit komt omdat je niet alleen viezigheid, maar ook talg wegspoelt. Talg beschermt je hoofdhuid en maak je haar soepel. Je kunt je haar het best maximaal twee tot drie keer per week wassen. Het duurt even voordat je hoofdhuid aan de nieuwe routine is gewend, daardoor zal je haar in het begin vetter zijn. Op de dagen dat je je haren niet wast, kun je een droogshampoo gebruiken om je haar minder vettig te laten lijken.
   
 2. Spoel je conditioner niet te lang uit. Zo houd je een dun, beschermend laagje om je haar dat zorgt voor glans. Je kunt ook af en toe een haarmasker gebruiken, eventueel in plaats van conditioner.
   
 3. Sluit je douchebeurt af met koud water: de lage temperatuur sluit je haarschubben en maakt je haar iets minder pluizig.
   
 4. Borstel je haar regelmatig als je steil haar hebt. Hierdoor reflecteert het licht beter en krijg je stralende lokken. Overdrijf het borstelen niet; een keer per dag een kam door je haar halen, is meer dan voldoende. Door te vaak te borstelen, loop je de kans dat je je haar juist beschadigt.
   
 5. Laat je haar glanzen van binnenuit: keratine is de bouwstof voor je haar. Je vindt dit in onder andere in omega-3-rijk voedsel als vette vis, lijnzaad(olie), avocado en walnoten.
   
 6. Wrijf je haar niet te ruw met een handdoek droog. Zo beschadig je de haarschachten en hierdoor ziet je haar er dof en pluizig uit. Knijp je haar liever voorzichtig uit en dep het droog met een zachte handdoek of een katoenen t-shirt.
   
 7. Gebruik niet te veel stylingproducten tegelijk. Breng dus niet zowel een serum, crème, verzorgende spray als haarlak aan in je haar. Zo stapelen de resten zich op in je coupe waardoor de glans verdwijnt.
   
 8. Maak regelmatig je haarborstel schoon, zodat je geen viezigheid door je haar verspreidt met het borstelen.

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Santé.

Tekst Santé, bron Vriendin| Beeld: GettyImages

Tip van de redactie