Orange Wearing Woman 1000x1440

Staat oranje jou? Dat hangt af van je huid

Oranje heeft een warme ondertoon en staat daarom niet altijd iedereen. Waarom is dat eigenlijk?

Als je gaat shoppen, dan merk je snel dat niet alle kleuren bij je passen. De reden daarvoor is dat ieder mens een kleurtype is, namelijk een lente-, zomer-, herfst- of wintertype. De seizoenen van het jaar worden gebruikt om kleuren en hun ondertonen aan te duiden. Zo zijn zomer en winter koel, en lente en herfst warm. Het hangt af van je haarkleur, oogkleur en de ondertoon van je huid welke tinten bij je passen. Koele kleuren hebben meer blauwtinten en warme kleuren hebben meer geeltinten.

Warm of koel

De kleur feloranje die je veel bij Koningsdag en het WK ziet, is een typische kleur voor herfst- en lentetypes. Zij hebben namelijk een huid met een warme (olijfkleurige of gelige) ondertoon en hun haar heeft een gouden of koperen gloed. Je kunt checken of jij een koele of warme ondertoon hebt, door naar de aders op je polsen te kijken. Als deze blauw zijn, ben je koel. Zijn ze groen? Dan ben je warm. Ook de reactie van je huid op de zon zegt iets over je ondertoon: als je niet bruin wordt en snel verbrandt, heb je een koele tint. Het omgekeerde geldt voor een huid die snel kleurt en amper verbrandt.

Lente Exc
Lentetypes
Herfst Exc
Herfsttypes

Voor de zomer- en wintertypes geldt dat ze oranje beter kunnen vermijden. Je huid is dan namelijk koel, te herkennen aan een rozige, grijzige of blauwige ondertoon. Een kleur die bij deze types goed past is blauw. Wintertypes matchen goed met felle kleuren, zoals koningsblauw en kobaltblauw. Dat komt door hun bleke of licht getinte, koele huid in combinatie met donker haar. Zomertypes hebben asblond of bruin haar (zonder gouden ondertoon) en een rozige huid met soms sproetjes. Als jij dit bent, kun je beter voor zachtere kleuren kiezen, zoals pastels. Babyblauw is dat jouw go to kleur.

Tip van de redactie

Biodermal Glow Serum
Biodermalglow
Bestel hier