Strak Lijntje

Zó zet je een strak lijntje boven je ogen

Een strak lijntje boven je ogen moeilijk? Met deze handige tips word je een echte eyeliner-pro!

De techniek

Voor het mooiste resultaat gebruik je je vrije hand om de huid van je ooglid strak te trekken. In één keer een rechte lijn trekken kán, maar een beetje smokkelen is geen schande. Zet kleine streepjes tussen je wimperhaartjes en verbind ze met elkaar. Geen vaste hand? Steun met je elleboog op tafel voor meer stabiliteit.

Lees ook:Welke eyeliner is geschikt voor mij?

Corrigeren doe je zo

Met micellair water en wattenstaafjes in de aanslag is een foutje makkelijk gecorrigeerd. Of gebruik de Make-up Corrector Pen (Clarins € 20) om een uitschieter weg te poetsen.

Open je ogen

Door je eyeliner op een geopend oog aan te brengen, zie je goed wat je doet. Maak eventueel een begin met een gesloten oog en trek dan de lijn met een geopend oog door naar
de buitenzijdes.

Long-lasting effect

Hoe vettiger je oogleden, hoe groter de kans dat je eyeliner aan het einde van de dag verdwenen is. Breng vóór je lijntje een laagje primer aan (Collistar Eye Primer Long-Lasting Fixer € 21,69 en Make up Revolution Primer Cut Crease Canvas € 6,95). Poeder de huid van de ogen daarna lichtjes af.

Pak uit met kleur

Steeds meer cosmeticamerken voegen gekleurde eyeliner toe aan hun collectie. En terecht: een gekleurde liner staat fris en is lekker gewaagd. Bij blauwe ogen staan brons en goud mooi, bruine ogen worden extra zwoel met felblauw, groene ogen knallen eruit met paars en zeegroen en grijze ogen kunnen paarstinten goed hebben.

Bron: Santé december 2020, tekst: Carlijn Biesemaat

Gerelateerde artikelen