vorm wenkbrauwen

Welke wenkbrauwvorm past bij mijn gezicht?

Om een goede wenkbrauwvorm te bepalen, is het niet alleen goed om naar je wenkbrauw zelf te kijken, maar ook naar de vorm van je gezicht.

Wenkbrauwvorm bij een rond gezicht

Wenkbrauwen met spitse hoeken passen goed bij de vorm van je gezicht. Bepaal het hoogste punt door met een wenkbrauwpotlood je pupil schuin te doorkruisen. Daar waar het potlood stopt, is het hoogste punt. Hier kun je wat haartjes epileren of je kunt met een wenkbrauwpotlood de hoek wat scherper maken.

Wenkbrauwvorm bij een hartvormig gezicht

Wat kortere wenkbrauwen staan het goed bij de vorm van jouw gezicht. Haal de haartjes tussen je wenkbrauwen en boven je neusbrug weg. Je wenkbrauw begint boven je binnenste ooghoek en eindigt boven je buitenste ooghoek.

Wenkbrauwvorm bij een rechthoekig gezicht

Het is mooi als je in ronde vormen werkt, hiermee krijg je een vriendelijke blik en benadruk je niet de harde, rechte vormen in je gezicht. Een ronde boog maak je door de onderste haartjes van rechts naar links te epileren. En zorg ervoor dat je wenkbrauwboog niet in een al te scherpe punt loopt.

Wenkbrauwvorm bij een ovaal gezicht

Om wat meer breedte te creëren in je gezicht, trek je je wenkbrauwen iets verder door, voorbij je buitenste ooghoeken. Reiken je wenkbrauwen niet zo ver? Dan teken je dit bij met een potlood of poeder.

Zo epileer je je wenkbrauwen

Bron: Archief | Beeld: Shutterstock

Gerelateerde artikelen