tanden

Trucjes voor wittere tanden

Witte tanden, het staat vaak hoog op de beauty wishlist van een vrouw. Het kost alleen vaak veel geld en bleken is niet altijd goed voor je tanden. Met deze trucjes creëer je makkelijk wittere tanden.

Gebruik bronzer

In de zomer zien je tanden met een kleurtje op je gezicht er vaak witter uit. In ons kikkerlandje kunnen wij helaas maar een paar maanden van de zon genieten en in de winter krijgen we vaak weer een bleker gezicht. Om jezelf weer een kleurtje te geven kan je een bronzer aanbrengen. Breng het aan op de jukbeenderen, voorhoofd, kin en neus. Met dit trucje heb je het hele jaar een optische witte lach.

Lees ook: 5 fouten die je kunt maken bij het tandenpoetsen’

Witte wijn

Wel bekend is dat je na een glas rode wijn een donkerlaagje op je tanden krijgt. Voor een witter gebit moet je toch echt over op witte wijn. Vind je rode wijn toch veel lekkerder? Spoel na een glas wijn dan meteen je mond.

Lippenstift

Gebruik een lippenstift met een blauwe ondertoon. Warme en oranjeachtige lippenstiften kunnen geel op de tanden uitslaan, waardoor ze minder wit lijken. Lippenstift met een blauwe ondertoon, laten je tanden witter lijken. Deze tint zorgt er voor dat oranje en gele tinten worden geneutraliseerd.

Koffie

Koffie is niet gunstig voor je gebit, het brengt namelijk veel aanslag aan. Kan je niet zonder koffie op de dag? Het is een omslachtige manier, maar drink je koffie met een rietje. Hierdoor voorkom je dat er diepe vlekken ontstaan op je tandglazuur.

Toch op een professionele manier laten bleken?

Wil je je tanden op een professionele manier laten bleken? Er zijn verschillende methodes om dat te laten doen. In het september-nummer van Santé kun je er meer overlezen. Je kunt hem nabestellen via onze webshop.

Bron: hln.be

Gerelateerde artikelen