Pexels Nicole Michalou 5775055

Kerst beleef je anders met de nieuwe iPhone

De koude wintermaanden komen eraan, maar dat betekent ook dat de feestdagen langzamerhand dichterbij komen! Ben je de kerstdagen al aan het inplannen? Weet je al welke gerechten je gaat maken? Ben je nog op zoek naar een goed kerstcadeau? Lees dan verder, want wij zullen je vertellen over de nieuwe kerst die je gaat…

De koude wintermaanden komen eraan, maar dat betekent ook dat de feestdagen langzamerhand dichterbij komen! Ben je de kerstdagen al aan het inplannen? Weet je al welke gerechten je gaat maken? Ben je nog op zoek naar een goed kerstcadeau? Lees dan verder, want wij zullen je vertellen over de nieuwe kerst die je gaat beleven met de nieuwe iPhone 13.

September / oktober

In het najaar kondigt Apple de laatste jaren steeds een nieuw iPhone model aan. In 2019 was er de iPhone 11, in 2020 de iPhone 12 en dit jaar, in 2021 de iPhone 13. Wederom in vier modellen verschenen: de mini, de 13, de 13 Pro en de 13 Pro Max. Tussen de modellen zit wat betreft snelheid en prestaties niet heel veel verschil, maar als het gaat over de camera, dan wel.

De nieuwe iPhone 13

Waarom een nieuwe smartphone zo vlak voor kerst? Daar zijn verschillende redenen voor. Een paar gaan over de prestaties van het toestel, maar de meeste over de camera. Eerst de prestaties zelf. De iPhone 13 heeft een nieuwe A15 Bionic chip, wat de nieuwe modellen tot een van de snelste smartphones ooit maakt. Bovendien heeft de batterij en de opslag een upgrade gekregen. De batterijduur gaat 2 uur langer mee dan de eerdere iPhone modellen. De opslag is voor de Pro en Pro Max uitgebreid tot 1 TB geheugen.

Toch zijn dit niet de ontwikkelingen die spectaculair zijn (hoewel meer batterijduur tijdens kerst erg handig kan zijn). Het zijn vooral de nieuwe camerafuncties die de iPhone 13 een hebbeding maakt.

Camera

De camerafuncties hebben onder andere ontwikkelingen in de lenzen, sensoren en software gehad. De nieuwste uitvoering van de iPhone heeft een ultragroothoek en een groothoek camera. De Pro en Pro Max hebben daarnaast een zoomcamera die de 13 en 13 mini niet hebben. Wat de cameraprestaties (van vooral de iPhone 13 Pro en Pro Max) doen verbazen zijn drie features: portretmodus, foto’s bij weinig licht en macrofotografie.

Portretmodus We kennen de portretmodus al van de iPhone 12. Foto’s waarbij de achtergrond wazig wordt gemaakt (geblurd). De iPhone 13 heeft het natuurlijk ook, maar nu ook voor film. Tijdens (en na!) het filmen is het mogelijk om van focus te wisselen waarbij de achtergrond dus mee verandert. Kijk hier hoe Apple deze nieuwe ‘Cinematic mode’ introduceerde.

Foto’s bij weinig licht

Door betere optische beeldstabilisatie met sensorverschuiving is het mogelijk om meer licht op te vangen. De betere groothoeklens vangt 47% meer licht en de ultragroothoeklens van de Pro en Pro Max zelfs 92%. Wil je dus haarfijne foto’s maken bij het kerstdiner waar er niet heel veel licht aanwezig is? Dan is de nieuwe iPhone 13 iets voor jou!

Macrofotografie

We hadden het net over foto’s van het kerstdiner en het diner op een nieuwe manier beleven. Wat dacht je van de prachtige gerechten haarfijn fotograferen op 2 centimeter afstand? Het is mogelijk met de nieuwe iPhone 13. Met de iPhone 13 was het mogelijk om op 8 centimeter afstand een foto te maken. Met de nieuwe lenzen van de iPhone 13 in combinatie met een sterke autofocus kun je waanzinnige foto’s maken van je gerechten. Daar blijft het natuurlijk niet bij, want het is ook mogelijk om dit te filmen, dus macrofilm. Zo kun je het gerecht voor je van alle hoeken bekijken in één film, in plaats van meerdere foto’s. Imponeer je vrienden en leg de wereld op nog nooit eerder vertoonbare foto en film vast!

Dus zoek je nog een uitgebreid kerstcadeau of wil jij net als wij het kerstdiner in een nieuw licht zetten? Bekijk dan de nieuwe iPhone 13 modellen