Hoe krijg je haarverf van je huid?

Nu de kappers dicht zijn we weer zelf moeten verven, is de kans groot dat je eindigt met restjes verf op je huid. Hoe krijg je die vervelende haarverfvlekken van je huid af?

1. Wees je bewust van de risico’s

Meestal is verf op je huid gewoon vervelend, maar sommige mensen kunnen een allergische reactie krijgen. Er wordt aangeraden om voor je je haar verft een allergietest te doen.

Lees ook:Mooi grijs is niet lelijk

2. Bereid je huid voor

Op een aantal plekken is de kans het grootst dat je huid in aanraking komt met de verf: denk aan je haarlijn, in je nek en achter je oren. Smeer op die plekken een laagje vaseline op de huid. Op die manier veeg te na afloop de verfresten iets makkelijker weg. Heb je geen vaseline in huis? Dan kun je ook een dikke conditioner gebruiken.

3. Haal geknoeide verf zo snel mogelijk van je huid

Hoe sneller je je huid schoonmaakt, hoe makkelijker het gaat. Je kunt water en een blok zeep gebruiken. Als het niet lukt, kun je eventueel overstappen naar iets agressievers, zoals een reinigingsmiddel op basis van alcohol. Alcohol droogt je huid uit, dus wees er zuinig mee.

4. Verzorg je huid

Na al het reinigingsgeweld kan je huid wel wat verzorging gebruiken.

5. Geen paniek als je de verf niet volledig van je huid afkrijgt

Verf op je huid blijft niet zo lang zitten als verf op je haar. Je huid vernieuwt zich, dus na een week zal het zeker verdwenen zijn.

Meer tips voor als je haarverf op je huid hebt

  • Probeer het zo snel mogelijk weg te vegen.
  • Wrijf in eerste instantie met een mild reinigingsmiddel, zoals water en zeep. Mocht dat niet werken, kun je eventueel iets op basis van alcohol gebruiken.
  • Het lijkt misschien een goed idee, maar weersta de verleiding om je huid te scrubben, de kans dat het irritaties veroorzaakt is groot.
  • De kapper van de Kardashians verwijdert haarverf met een washandje met waspoeder, babyolie of olijfolie van de huid.
  • Een andere truc die op internet veel getipt wordt, is de vlek wegwrijven met sigarettenas. Aan jou de keuze of het het proberen waard is.

Gerelateerde artikelen