huid

Happy new skin: 3 fijne januaribehandelingen voor je huid

Met de feestdagen achter de rug is januari dé maand om je huid extra in de watten te leggen. Deze huid verbeterende behandelingen laten je stralen en geven je gezicht een echte oppepper. Happy new year, happy new skin!

 

Bindweefselmassage

Kan je huid meer stevigheid gebruiken? Dan is een bindweefselmassage de treatment voor jou. Bindweefselmassage werkt op de dieper gelegen huidlagen (het bindweefsel) en stimuleert zo de aanmaak van collageen. Ook verbetert de doorbloeding, waardoor je teint direct een stuk gezonder oogt.

Bij de Bindweefselbar in Amsterdam combineren ze bindweefselmassage met cupping en massage met een guasha-steen. Ook heeft de eigenaresse unieke ‘boosters’ ontwikkeld: een quick fix waarmee je binnen een kwartier rimpeltjes rondom de lippen, wallen of slappere kaaklijn verzachten, vervagen en verstrakken.

De Bindweefselbar, Jacob van Lennepstraat 72H, Amsterdam. bindweefselmassage vanaf € 49,95

Lees ook:Hoe maak je make-upkwasten schoon?

Microneedling

Bij microneedling worden minuscule gaatjes in de huid ‘geperforeerd’ om een helingsproces op gang te brengen. Dit helingsproces gaat gepaard met een verbeterde aanmaak van collageen en elastine, waardoor microneedling een echte anti-agingbehandeling is. Een salon kan werken met een roller vol naaldjes, of een Dermapen, die al vibrerend gaatjes ‘prikt’.

Microneedling is de perfecte behandeling voor januari, omdat je al na één treatment een fijnere huidstructuur hebt en een frissere teint. Google op ‘microneedling + je woonplaats’ voor een salon in jouw buurt.

Chemische peeling

Grauwe teint? Grove poriën? Bij schoonheidsspecialisten die zich op huidverbetering richten, kun je steeds vaker terecht voor een chemische peeling. Neem CHRIS beauty bar in Den Haag, waar je in een half uur tijd wordt behandeld met een drielaagse peeling melkzuur of glycolzuur.

De percentages zuren zijn erg hoog (tot wel 30%), en daarom kan je deze behandeling beter aan een pro overlaten. Een chemische peeling vermindert rimpels, oneffenheden, zonbeschadiging, (hyper)pigmentatie en acné-littekens.

CHRIS beauty bar, Prinses Beatrixlaan 582, Den Haag, peeling vanaf € 55

Tekst: Carlijn Biesemaat

Gerelateerde artikelen