lentecoupe

Een gladde lentecoupe creëer je zo

Er ooit bij stilgestaan dat de lente best een lastig seizoen kan zijn voor je haar? De eerste lentezonnestralen kunnen je lokken al snel uitdrogen en dof doen ogen. Tegelijkertijd hebben we óók nog regelmatig met neerslag te maken, waardoor pluizig haar ontstaat. Met deze tips creëer je een gladde, glanzende lentecoupe.

Smoothing shampoo

Keune You Care Elixir Smooth Shampoo

Een hydraterende, gladmakende shampoo en dito conditioner voeden je lokken en zorgen ervoor dat pluis minder kans krijgt. Veel smoothing shampoos bevatten een minimale hoeveelheid olie, waardoor je coupe meer glans krijgt en gladder valt. Tip: om het afbreken van je haar te voorkomen, borstel je je lokken liever als ze droog zijn.

Keune You Care Elixir Smooth Shampoo, via Keune-salons

Lees ook:Wakker worden met perfect haar

Druppel olie

Dp20 0016 R2.jpg

Pluizige haarpunten en een doffe coupe los je op door een paar druppels olie door je haar te verdelen. Werk vanaf het midden van het haar richting de uiteinden toe en vermijd de haaraanzet: dit maakt je haar zwaar en zorgt ervoor dat je het de volgende dag alweer kan wassen.

Aveda Nutriplenish Multi-Use Hair Oil € 32,50

Anti-pluiskussen

Beauty Pillow Taupe ‚¬ 2395

Hoe gladder je kussensloop, hoe minder wrijving tussen de sloop en je haar. Het resultaat? Minder pluizig haar en gespleten punten. Een satijnen kussensloop is de uitkomst wanneer je lief wilt zijn voor je lokken.

Beauty Pillow Taupe € 23,95

Voorkom vochtigheid

Styledry Turban Shower Cap ‚¬ 2795

Een fietsritje door een plensbui is niet altijd te voorkomen, maar wist je dat de hoge luchtvochtigheid in een dampende badkamer pluishaar ook in de hand werkt? De luchtvochtigheid is niet te voorkomen, maar hoe je haar erop reageert wél. Onze tip: draag een hippe badmuts wanneer je niet van plan bent je haren te wassen en frizz free uit de douche wilt komen.

STYLEDRY Turban Shower Cap € 27,95

Style je haar glad

Dyson Andrelon

Een goede stijltang ‘tangt’ je haar glad en glanzend. Spray vooraf een hittebeschermer in je haar en werk je haar pluk voor pluk af met de stijltang. De Dyson Corrale rekent af met pluizige lokken en maakt je haren gladder dan glad. Een beetje glansspray maakt je pluisvrije, gladde coupe af.

Dyson Corrale-stijltang € 499
Andrélon Amandel Shine Glansspray € 4,99

Tekst: Carlijn Biesemaat

Gerelateerde artikelen