Droge huid? 6 tips om je huid de hele winter zacht te houden, ook als het sneeuwt.

Droge huid? 6 tips om je huid de hele winter zacht te houden

Het winterse gevoel komt boven en buiten is het steeds donkerder. De koude dagen zijn nu echt begonnen. We merken het aan onze weerstand, maar ook onze huid kan het te verduren krijgen. Heb je last van een droge huid? Wij geven je 6 tips om met een stralende huid de winter door te komen.

Goede bescherming
Als je op de fiets springt of een stukje gaat wandelen, zorg dan dat je huid beschermd wordt door comfortabele, niet irriterende kleding te dragen. Goed argument om te gaan shoppen voor een paar trendy wanten, sjaal en muts.

Groen in huis
Is het koud buiten dan zet je maar al te graag de verwarming wat hoger. Maar wanneer de lucht in huis droog is, is dat niet goed voor je huid. Een luchtbevochtiger kan helpen, maar ook een luchtzuiverende plant in huis doet wonderen voor de luchtkwaliteit. Wat dacht je van een palm? Staat ook een stuk gezelliger.

Voeding
Een evenwichtig voedingspatroon is belangrijk. Zet daarom regelmatig zalm, spinazie en rode paprika op het menu. Vis zit vol met omega-3 vetten die samen met cholesterol en ceramiden een natuurlijk beschermend laagje vormen en er zo voor zorgen dat jouw huid van binnenuit gehydrateerd wordt. In spinazie zit veel ijzer en dat is een belangrijk ingrediënt voor onder andere een gezond uitziende huid. Rode paprika bevat veel vitamine C dat weer voor meer stevigheid van je huid zorgt. Lekker én goed voor je.

Badritueel
Je laten opwarmen door een lange, warme douche is fijn, maar warm water kan je huid erg uitdrogen. Het is beter om kort te douchen, zet een timer op vijf minuten, en lauw water te gebruiken. Gebruik geen zeep, maar kies voor een reinigende badolie. Wrijf na afloop van je douchebeurt niet met je handdoek, maar dep je huid droog. Is je huid erg droog en gevoelig? Smeer je in met een vette crème of zalf na het douchen. Na het uitdrogen door het gebruik van water hydrateer je hiermee je huid.

VSM Derma Cardiflor
Is je huid droog en gevoelig, verwen je huid dan met VSM Derma Cardiflor. VSM Derma Cardiflor bevat natuurlijke ingrediënten en hydrateert en verzacht de huid. Hiermee kalmeer je je huid en help je je huid haar natuurlijke balans te houden. Houd je van een luchtige crème? kies dan voor VSM Derma Cardiflor Crème. Voor nog intensievere verzorging en hydratatie kun je de VSM Derma Cardiflor Zalf gebruiken.

Goed om te weten: VSM Derma Cardiflor is ook geschikt voor de verzorging van een eczeem-gevoelige huid en voor de verzorging van je droge en gevoelige huid na een periode van eczeem.

Tijd voor jezelf
Stress en je niet lekker in je vel voelen, is niet alleen vervelend voor je (mentale) gezondheid, het kan ook zijn tol eisen voor de buitenkant. Het is belangrijk om te luisteren naar jezelf en je lichaam. Maak tijd vrij om dingen te doen waar je echt plezier uithaalt. Kou en donkere dagen? Pak de gelegenheid met beide handen aan en neem je rust. Wat dacht je van een sauna bezoek, met een dekentje op de bank, goed boek, kaarsjes aan? Zen de winter in!

Dit artikel is een samenwerking met VSM. Wil je op een natuurlijke manier je gezondheid ondersteunen? Daar kan VSM je bij helpen.