Volgorde Huidverzorgende Producten

Dít is de juiste volgorde om je huidverzorgende producten aan te brengen

Dagcrème, primer, foundation… Of eerst foundation, dan dagcrème… Of toch eerst een serum? Wat is nu de juiste volgorde voor het aanbrengen van huidverzorgende producten? De dermatoloog van Beyoncé legt het uit.

Dermatoloog Harold Lancer heeft verschillende beroemde patiënten in zijn adresboekje staan, zoals Beyoncé en Kim Kardashian. “Elke huid heeft specifieke zorgen nodig. Je moet dus je eigen ‘skincocktail’ creëren. Maar die producten moet je wel in de juiste volgorde aanbrengen voor de beste resultaten”, legt hij in het blad Glamour uit.

Lees ook:Beautytips van modellen

Dit is dé truc

Volgens Lancer is dé truc om van dun naar dik te gaan. Dunne producten kunnen dan beter door je huid worden opgenomen. Breng je bijvoorbeeld na een dikke crème een serum op, dan kan het serum minder goed zijn werk doen.

Zonnebrandcrème is een uitzondering. Die moet je altijd als laatste aanbrengen, zelfs na je make-up.

Geen goede combinatie

Er zijn ook producten die je beter niet kunt combineren. Zo is het geen goed idee om retinol (vitamine A) en zuren (zoals glycolzuur of melkzuuralicylzuur) te combineren. De kans is groot dat je huid geïrriteerd raakt. Ook kun je beter geen retinol met benzoylperoxide (dit wordt vaak gebruikt in producten om acne te bestrijden).

Bron: Nina.be

Tip van de redactie

Biodermal Glow Serum
Biodermalglow
Bestel hier

Gerelateerde artikelen