Oppepper Huid

Déze ingrediënten geven je huid een oppepper

Kan je huid wel een oppepper gebruiken? Deze ingrediënten in beautyproducten hebben een verfrissende werking op je huid.

Komkommer

Denk je aan verfrissing, dan denk je aan komkommer. En dat is best logisch, want komkommer bestaat voor meer dan negentig procent uit water. Beautyproducten met komkommer bieden je huid dus verfrissing. Komkommer zit ook vol mineralen, waaronder kalium en magnesium, die antiverouderend werken. Daarnaast heeft komkommer een verkoelend effect. Het brengt een geïrriteerde huid meteen tot rust. Geen crème met komkommer in huis? Pureer een komkommer en smeer het goedje op he huid.

Lees ook:Maak je eigen scrubgel afgestemd op jouw huidtype

Aloë vera

Aloë vera bestaat net als komkommer voor een groot deel uit water (95 procent). Het binnenste van het blad is het bruikbare deel: de gel die fris aanvoelt op de huid. Deze zit vol ingrediënten als vitamine A, C en E die antiverouderend werken. Daarnaast werkt aloë vera ontstekingsremmend.

Citrus

De geur van citrus doet denken aan een warme zomerdag. Hoe rijper de citroen. Hoe intenser het fruitzuur, hoe verfrissender het effect. De vrucht zit vol vitamine C, magnesium en kalium. Stuk voor stuk ingrediënten die goed zijn voor je huid.

Munt

Munt bevat veel antioxidanten die je huid een mooie glans geven en een droge huid hydrateren. Ook bevat munt salicylzuur: dit heeft een zuiverende en ontstekingsremmende werking. Munt werkt daarom goed bij een vette huid, het verkleint de poriën. Daarnaast heeft munt een verfrissend en verkoelend effect.

Bron: archief Santé, tekst: Whitley Volger

Genoten van dit artikel? Dit artikel stond in het blad Santé, dat maandelijks in de winkel ligt!

Tip van de redactie

FOREO LUNA™ gezichtsreiniger en massage-apparaat
Foreo
Bestel hier

Gerelateerde artikelen