tips-haarborstel-schoonmaken

Is de haargroei na een haartransplantatie blijvend?

Wie denkt dat haaruitval een probleem is waar we pas op oudere leeftijd mee te maken krijgen, heeft het mis. Het haar van sommige mannen en vrouwen valt namelijk ook al op jonge leeftijd uit. Dit kan het gevolg zijn van stress of vochttekort, maar vaak gaat het om erfelijke haaruitval. De haaruitval wordt in dat geval veroorzaakt door het DHT-hormoon. Dit hormoon zorgt voor een verminderde doorbloeding van de haarzakjes, waardoor haren al voor het einde van hun groeicyclus uitvallen. Met een haartransplantatie maak je hier een einde aan. Veel mensen vragen zich alleen af of de haargroei na zo’n ingreep blijvend is. In onderstaande tekst geven wij jou antwoord op deze vraag.

Blijvende oplossing voor haaruitval

Is er sprake van haaruitval en ontstaan hierdoor kale plekken op jouw hoofd? Dan kun je een haartransplantatie overwegen. Na zo’n ingreep hoef je niet bang te zijn dat jouw haren opnieuw uitvallen, want een haartransplantatie is een blijvende oplossing voor haaruitval. Dit komt doordat de haren altijd uit de haarkrans van jouw achterhoofd gehaald worden. Deze haren hebben een andere genetische aanleg, waardoor ze niet gevoelig zijn voor hormonen. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat jouw haren uitvallen na een haartransplantatie.

Haren kunnen vlak na de behandeling uitvallen

Je weet inmiddels dat de haargroei na een haartransplantatie blijvend is. Daarom besluit je mogelijk om zo’n ingreep te ondergaan. Toch kan het zijn dat de haren enige tijd na de behandeling toch weer uitvallen. Dit is niet direct iets om je zorgen over te maken, want dit hoort namelijk bij het herstel. De haarzakjes stoten dan de oude haren af, zodat ze kunnen beginnen met het produceren van nieuwe haren. Deze nieuwe haren groeien niet direct. Het duurt vaak namelijk zo’n drie tot vijf maanden voordat er nieuwe haren groeien op de plek die voorheen kaal was. Vallen jouw haren vlak na een haartransplantatie uit? Dan is dit dus niet direct reden tot paniek.

Eindresultaat na een jaar zichtbaar

Uiteraard wil je het liefst zo snel mogelijk resultaat zien van een haartransplantatie. Je loopt dan namelijk niet lang rond met kale plekken op jouw hoofd. Ondanks dat haren direct getransplanteerd worden, is het resultaat nooit direct zichtbaar. Hierboven haalden we al aan dat haren vlak na de ingreep uit kunnen vallen. Het gaat hier alleen om de haren, de haarzakjes blijven gewoon achter in de huid. Deze haarzakje beginnen vervolgens met het produceren van een nieuwe haar. Zo’n haar groeit niet binnen een dag, maar hier gaat vaak een flinke tijd overheen. Ga er daarom vanuit dat het definitieve resultaat van een haartransplantatie na een jaar te zien is.  

Kies voor een professionele haarkliniek

Er zijn vandaag de dag verschillende haarklinieken waarbij je een haartransplantatie kunt ondergaan. Voordat je een keuze maakt, moet je weten dat niet iedere kliniek even professioneel is. Hierdoor is het geen uitgemaakte zaak dat haargroei na een haartransplantatie blijvend is. De behandeling moet namelijk wel op de juiste manier uitgevoerd worden. Zoek daarom altijd naar een professionele kliniek voor haartransplantatie Nederland. Kijk hiervoor onder andere naar de technieken waaruit je bij de kliniek kunt kiezen.

Veel klinieken bieden een FUT-haartransplantatie aan, maar je kunt steeds vaker ook voor een FUE-haartransplantatie kiezen. Grote voordeel van deze laatste techniek is dat haren een voor een uit jouw hoofdhuid verwijderd worden. Er ontstaan slechts kleine wondjes, waardoor hechten niet nodig is. Bij de FUT-techniek wordt er een stripje huid weggenomen. Er moet na afloop van de behandeling altijd gehecht worden, waardoor er een litteken achterblijft.

– Dit artikel is een partnerbijdrage van Zantmankliniek.nl