stappen-eigen-lipgloss-maken

In 4 stappen je eigen lipgloss maken

Heb je geen zin om tientallen euro’s uit te geven om de juiste lipgloss voor jou te vinden? Een goede lipgloss is immers niet alleen glanzend, maar ook verzorgend voor je lippen. Wat is er nu beter dan je eigen lipgloss maken die je lippen doet stralen en ze ook nog eens de verzorging biedt die ze verdienen?

1. Verzamel alle benodigdheden

Natuurlijk heb je wat verschillende ingrediënten en materialen nodig voor jouw perfecte lipgloss. Maar die ingrediënten hoeven lang niet zo duur te zijn als een lipgloss zelf. Daarnaast heb je het een en ander vast al in huis. Het enige wat je namelijk nodig hebt is een lepel, een kom, castorolie, plantaardige glycerine en vitamine E-olie. Wil je nog een leuk kleurtje of geurtje aan jouw persoonlijke gloss geven? Gebruik dan ook nog wat kleurpoeder of essentiële oliën.

2. Creëer je basis

Nu je al je ingrediënten en materialen hebt verzameld begint het echte werk. Doe 4 gram castorolie en 4,5 gram glycerine in de kom en roer dit met de lepel goed door elkaar. Dit zal zorgen voor een zacht glanzend goedje. Nu heb je de basis voor je lipgloss en hoef je alleen nog maar de extra’s toe te voegen!

3. Voeg je extra’s toe

Na het creëren van je basis lipgloss kan je jouw gewenste extra’s toevoegen. Zo is de vitamine E bijvoorbeeld niet nodig voor de lipgloss zelf, maar wel voor het bewaren van jouw lipgloss. De vitamine E-olie zorgt er namelijk voor dat de gloss minder snel zal oxideren en daardoor langer meegaat. Voeg dus 1,5 gram vitamine E-olie toe als je je lipgloss nog langer mee wil laten gaan. Tot slot kan je je eigen persoonlijke draai aan je lipgloss geven door een gekleurde poeder toe te voegen voor een mooi kleurtje voor op je lippen en/of wat essentiële oliën voor een heerlijke geur. Zorg wel dat je een geurtje kiest waar je niet slaperig van wordt om te voorkomen dat je in slaap kukelt iedere keer als je de gloss aanbrengt.

4. Smeren maar!

Ben je helemaal tevreden met jouw eigen lipgloss? Giet het goedje dan vanuit je kom in een leuke verpakking. Ook die kan je helemaal personaliseren! Zorg er wel voor dat je de lipgloss goed mixt voor je hem gebruikt en bewaar hem niet langer dan twee maanden. Let’s shine!

Bron: Realsimple.com

Tip van de redactie

Üla Movement weerstandsbanden en springtouw set
Ula Movement Ad
Bestel hier

Gerelateerde artikelen