Dit Is Dé Hack Om Etensgeur Snel Uit Je Huis Te Krijgen

Dit is dé hack om etensgeur snel uit je huis te krijgen

Van kruidige curry tot knoflook en zalm: heerlijk om te bereiden, maar een paar uur later (of zelfs de volgende ochtend) hangt die geur vaak nog steeds in huis alsof je in een wokrestaurant woont. Prima tijdens het koken, maar toegegeven: daarna wil je gewoon weer frisse lucht.

Gelukkig is er een supermakkelijke hack om die etenslucht te verdrijven. En helemaal fijn: de ingrediënten die je nodig hebt, staan waarschijnlijk al in je keukenkastje.

Wat heb je nodig?

  • 1 citroen, in plakjes
  • 1 à 2 kaneelstokjes
  • Een pannetje met water
  • Optioneel: een paar kruidnagels of een takje rozemarijn voor extra geur

Hoe werkt het?

  • Doe de citroenplakjes, kaneel en eventuele extra’s in een pannetje met water.
  • Zet het op laag vuur en laat het rustig sudderen (niet koken).
  • Terwijl het water warm wordt, verspreiden de geuren zich via de stoom door je huis.
  • Na een paar minuten ruikt het heerlijk fris én een tikkeltje kruidig. Alsof je net een schoon huis binnenwandelt waar iemand verse thee heeft gezet.

Extra tip

Je kunt het pannetje ook prima wat wat langer laten staan (wel blijven bijvullen!), of zet het net vóór je begint met koken op het vuur om de etensgeur al van te voren aan te pakken.

LEES OOK

Uit andere media