Haren Wassen appel cider vinegar sante

Hoe gebruik je droogshampoo?

Je eerste hulp bij vet haar is droogshampoo, dat poederige goedje dat direct meer volume en frisheid geeft. Maar hoe gebruik je droogshampoo eigenlijk?

Je hoofdhuid is bedekt met haarzakjes waar je haren uit groeien. Aan ieder haarzakje zit een talgklier die natuurlijke oliën produceert, om je hoofdhuid en haar soepel te houden. Of je snel vet haar hebt, hangt af van je hormoonhuishouding en je soort haar. Stijl en fijn haar wordt eerder vet dan krullend haar, bijvoorbeeld. Wil je je haar tussen wasbeurten opfrissen? Dan is droogshampoo de oplossing. Hoe gebruik je droogshampoo?

Hoe vaak je haar wassen?

Iedere dag je haar wassen is sowieso niet nodig. Afhankelijk van je haartype kun je bepalen hoe vaak je wast. Hierbij geldt: hoe droger je haar, hoe minder vaak je hoeft te wassen. Kroeshaar heeft bijvoorbeeld genoeg aan één keer per week. Krullend en golvend haar om de drie of vier dagen. Dun en fijn haar kun je het beste om de dag wassen.

Zo werkt droogshampoo

Droogshampoo is een poeder dat talg absorbeert, zodat je haar fris en minder vet aanvoelt zonder te wassen. De werkzame stoffen in droogshampoo zijn vetabsorberende mineralen, zoals talkpoeder of een bepaald soort zetmeel, en alcohol. Deze absorberen het vet op je haar en hoofdhuid. Je haar wordt er niet schoon van, dus droogshampoo is geen vervanging voor gewoon wassen met water en shampoo.

Zo gebruik je droogshampoo

Schud het product voor gebruik, zodat het poeder zich goed kan verspreiden, en borstel je haar van tevoren. Houdt vervolgens de spray ongeveer 15 centimeter van je hoofd en spuit op je haaraanzet. Je hoeft alleen op de vette gebieden te sprayen. Masseer het product in en borstel je haar lichtjes. Gebruik droogshampoo niet vaker dan twee keer per week, omdat het zich anders kan ophopen op je hoofdhuid. Je krijgt dan last van jeuk, irritatie en breekbaar haar.

Wordt jouw haar snel vet en zou je je haar graag minder vaak wassen? Met deze tips bouw je het wassen van je haar af.

Tip van de redactie

Remington AS8810 Keratin Protect Heteluchtborstel
Fohnborstel Ad 1
Bestel hier