Draagzak

Ergonomisch dragen: een handige checklist voor ouders van baby’s

Er is veel om over na te denken als (aanstaande) ouder. Bijvoorbeeld of je je kindje wilt dragen in een draagzak. Hoe je dat op een ergonomische manier doet lees je in dit artikel.

Als (aanstaande) ouder weet je het maar al te goed. Er komt aardig wat op je af en in een relatief korte tijd moet je erg veel te weten komen over tal van thema’s. Ben je bijvoorbeeld van plan om je kindje lekker bij je te houden in de eerste maanden na de geboorte (en daarna)? Dan is de kans erg aanwezig dat je graag een goede draagzak in huis haalt. Om je kindje ergonomisch te kunnen dragen – wat betekent dat de draagzak de natuurlijke houding van jou en je kindje ondersteunt – zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. We helpen je hier graag mee verder en hebben een aantal handige en praktische tips voor je op een rijtje gezet in dit blog.

Let altijd goed op de houding van de baby tijdens het dragen

Een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten tijdens het dragen van je kindje, is de houding. Zorg er altijd voor dat de rug van je kind voldoende ondersteund wordt in zijn natuurlijke positie en dat je kleintje een M-houding of een kikker houding aanneemt. Je weet zo altijd zeker dat de dijbeentjes goed worden ondersteund en dat de gewrichten de nodige ondersteuning krijgen. Zorg er ook altijd voor dat de luchtwegen vrij zijn en dat het gezichtje altijd zichtbaar is. En is je kleintje net geboren? Zorg er dan voor dat de armen gebogen zijn en netjes in de drager zitten. Probeer ook het hoofdje altijd te ondersteunen als je kleintje daar zelf geen controle over geeft. Een goede draagzak, zoals de Omni Breeze van Ergobaby, draagt daar al voor een erg groot deel aan bij. Deze draagzak is rugvriendelijk gecertificeerd door Aktion Gesunden Rücken e.V. en heupvriendelijk door het International Hip Dysplasia Institute (IHDI).

Draagzak Nieuw
Draagzak Nieuw

Denk je goed aan je eigen lichaamshouding tijdens het dragen van je kleintje?

Een goede houding voor het kindje in de draagzak is natuurlijk enorm belangrijk. Maar let je ook keer op keer goed op je eigen houding? Stem het type draagzak altijd af op je grootte en lichaamsverhouding. Maar ook de grootte van je kindje is belangrijk om in overweging te nemen als je een draagzak, bijvoorbeeld van Ergobaby, uit gaat zoeken. Het merk Ergobaby, gespecialiseerd in essentiële en ergonomische artikelen voor baby’s, biedt verstelbare draagzakken vanaf de geboorte tot 4 jaar. Bovendien kun je met de Omni Breeze draagzak je baby in 4 posities dragen: naar jou gericht, naar buiten gericht, op je rug en op je heup.

Investeer altijd in een goede draagzak die veel comfort biedt voor ouder en kind

Het is altijd een goed idee om uitgebreid de tijd te nemen voor het uitzoeken van een nieuwe draagzak. Probeer altijd meerdere modellen uit, zodat je een goed beeld krijgt van wat wel of juist niet werkt. Het belangrijkste van alles is dat het model voldoende comfort biedt voor zowel ouder als kind.

Benieuwd welke mooie babydraagzakken Ergobaby nog meer in het assortiment neemt? Dan dan snel een kijkje op hun website.

Dit is een gesponsord artikel.