Martin Reisch 4aioijiffus Unsplash

Droge winterhuid? Smeren maar!

In de winter heeft je huid het zwaar te verduren. Door temperatuurschommelingen en droge verwarmingslucht droogt je huid sneller uit. Zeker als je sowieso al te kampen hebt met een droge huid. Wat je eraan kunt doen? Smeren!

Advertentie

De huid kan zichzelf meestal goed beschermen tegen invloeden van buitenaf. Maar in de herfst en winter kan ze vaak wel wat hulp gebruiken. Als je last hebt van een droge huid, heeft dat meestal te maken met een tekort aan lipiden. Daarnaast verdampt in de herfst en winter het vocht dat de huid van nature bevat sneller, waardoor de huid nóg sneller uitdroogt. 

Slechtere doorbloeding

Je huid droogt onder andere sneller uit doordat de talgproductie bij temperaturen onder de 8 graden afneemt. Ook is de doorbloeding van de delen van de huid die in aanraking komen met kou bij lagere temperaturen slechter – met name die van de handen. Dat is een handig trucje van het lichaam: doordat de bloedvaten samentrekken, houd je beter warmte vast. Maar het nadeel is dat je doorbloeding verslechtert en je huid niet meer alle benodigde voedingsstoffen krijgt. Dit kan leiden tot droge plekjes, jeuk en huidschilfers. Het devies: smeren met een crème die zowel vocht- als vetinbrengend werkt, zoals DERMASENCE Adtop Care cream.

Exp. Adtop Care Cream 250ml

Krachtig en betrouwbaar

Deze verzorgende crème is speciaal afgestemd op de zeer droge huid, en is ook zeer geschikt voor de rijpere huid, die vaak van nature wat droger is. DERMASENCE Adtop Care cream heeft een krachtige, betrouwbare werking, die de huid intensief verzorgt met een vocht- en vetinbrengend complex. De crème vormt een beschermend laagje dat lijkt op de natuurlijke huidbarrière. Zo kan de huid gewoon blijven ademen, terwijl vocht beter wordt vastgehouden. De oliedeeltjes, glycerine en bisabolol in de crème werken verzorgend en verzachtend en maken een ruwe, schrale huid weer zacht en glad.

Winterklassieker

DERMASENCE Adtop Care cream is een echte winterklassieker voor het hele gezin. De crème biedt optimale verzorging en bescherming en bevat geen parfum. Daardoor is de crème goed te verdragen door de huid en zelfs geschikt voor de gevoelige kinderhuid vanaf drie jaar. Meer Adtop? Binnen de Adtop-serie, waarbij alle producten speciaal zijn ontwikkeld voor de droge huid, vind je ook een Wash and shower lotion, Extra rich facial care, een Lipid lotion en Medicinal shampoo.

Dermasence

Over DERMASENCE

DERMASENCE maakt bij de ontwikkeling van hun producten gebruik van de kracht van de natuur: experts combineren beproefde natuurlijke ingrediënten met de nieuwste onderzoeken en moderne formules. Dat doen ze door met behulp van unieke extractieprocessen waardevolle bestanddelen uit planten te winnen. Dit leidt tot huidvriendelijke en effectieve huidverzorgingsproducten. De producten van DERMASCENCE zijn verkrijgbaar bij diverse apotheken, huidtherapeuten en dermatologen. Kijk voor meer informatie op dermasence.nl