Vrouw Huid Lach 2100x1440

Dit ontbijtje is supergoed voor je huid

We willen allemaal een stralende, effen huid, right? Maar hoe zorg je er nu voor dat je huid er altijd goed uitziet? Blijkbaar is er een ontbijtje dat daarbij kan helpen…

Hét ontbijtje voor een stralende huid

Alhoewel er nog niet veel onderzoek is gedaan naar foods die bijdragen aan een gezonde huid, lijkt het er wel op dat foods die rijk zijn aan antioxidanten je huid kunnen beschermen. Dat maakt dit ontbijtje dan ook hét ontbijt dat je huid kan helpen stralen. We hebben het over avocado toast met limoensap, bessen en zaden.

Lees ook: ‘7 verrassende manieren om avocado te eten

Niet alleen is dit een superlekker en gezond ontbijtje, ook is het heel makkelijk te maken. Je hoeft alleen wat avocado te prakken, er wat limoensap bij te doen, het op een geroosterde boterham te smeren en er wat bessen en chiazaad overheen te sprenkelen. Klinkt goed, toch? Dit ontbijtje helpt niet alleen je huid te laten stralen, ook geeft het je algehele gezondheid een boost.

Maar wat is het nu precies in dit specifieke ontbijtje dat het zo goed maakt voor je huid? Dat leggen we je graag uit…

Waarom?

Er zijn drie redenen waarom avocado toast met deze gezonde toppings goed is voor je huid:

1. Het laat je huid stralen

Door de avocado, die veel gezonde vetten bevat, loop je minder risico op veroudering van je huid door blootstelling aan ultravioletstraling. Dit komt door de mono onverzadigde vetten, die je vindt in avocado, noten en plantaardige oliën. Daarnaast bevat chiazaad een heleboel antioxidanten en omega-3 vetzuren die ook bijdragen aan de elasticiteit van je huid. Ook bevatten deze zaadjes de favoriete mineralen van onze huid, selenium en zink, die ook helpen je huid elastisch te houden.

2. Het ondersteunt de productie van collageen

Limoensap is het geheime ingrediënt dat het collageengehalte van je lichaam op peil houdt, wat er op zijn beurt voor zorgt dat je huid elastisch blijft. Limoensap bevat veel vitamine C, een antioxidant die onze huid nodig heeft om vrije radicalen die schade en veroudering veroorzaken te bestrijden. Ook heb je vitamine C nodig voor het genezen van wonden en het behouden van de structuur van collageen. Die neemt namelijk van nature af naarmate je ouder wordt.

3. Het kan helpen acne te voorkomen

Gebruik je meergranenbrood voor je avocado toast? Dan zou je wellicht kunnen voorkomen dat je puistjes krijgt. Meergranen producten veroorzaken minder pieken in je bloedsuikerspiegel en daardoor minder insuline. Insuline veroorzaakt irritatie en kan er dus voor zorgen dat je meer last krijgt van acne. Het vermijden van bijvoorbeeld wit brood kan daarom voorkomen dat je last van puistjes krijgt. Kies daarom voor een meergranen variant voor je ontbijtje!

Gerelateerde artikelen